Imponerende LED Walls met Evado

LED Walls is een onderdeel van het Evado Platform. Dit is een cross mediaal content management & publishing platform wat het mogelijk maakt om content te beheren via een centrale omgeving en te publiceren naar diverse mediakanalen zoals bijvoorbeeld een smartphone of tablet ( app), een narrowcasting/digital signage service, touch-screens, videowall of LED Wall.


TSS & LED Walls

Als organisatie zijn wij al 24 jaar actief op het gebied van diverse media. Onze sporen hebben we verdiend in het broadcast-segment (TSS heeft momenteel meer dan 80 TV stations als klant door heel Europa). Ervaringen en kwaliteitseisen vanuit dit segment hebben we verwerkt in ons narrowcastingsysteem zodat uw organisatie kan profiteren van een stabiel, professioneel en geavanceerd produkt. Ons narrowcastingsysteem bestaat uit drie onderdelen:

Evado LED Wall producten van TSS

Met deze producten kunnen tal van configuraties worden samengesteld telkens weer geoptimaliseerd naar aanleiding van uw wensen en requirements. Evado kan als totaal pakket worden aangeschaft (eenmalige investering) of als een service worden afgenomen (Cloud).


Waarom LED?

Een LED wall is een compleet ander scherm dan bijvoorbeeld een videowall opgebouwd uit diverse TV schermen of monitoren. Wanneer kiest men nu voor een LED Wall? Hiervoor kunnen een aantal redenen zijn:

Het gewenste scherm komt buiten te hangen;
Het scherm hangt in een omgeving met veel licht;
De wens is om een scherm te hebbenzonder naden;
Het scherm heeft een afmeting die met andere technieken lastiger te realiseren is;
Gewenste lange levensduur.


Pixel Pitch

Wanneer u zich oriënteert op het gebied van LED Walls zult u ongetwijfeld de term “pixel pitch” tegenkomen. Hiermee wordt de afstand bedoeld tussen de afzonderlijke pixels. Zit u een pitch16 scherm dan betekent dit dat de pixels 16mm uit elkaar zitten. Maar waarom is dit nu belangrijk? Dat heeft te maken met de (minimale) kijkafstand en de totale resolutie van uw LED Wall. Een pitch10 scherm heeft een hogere resolutie dan bijvoorbeeld een pitch16 scherm.Gangbare pixel pitch voor outdoor LED Walls zijn: 8mm, 10mm, 12mm, 16mm, 20mm, 25mm en 40mm. Voor indoor is dit: 6mm, 8mm en 10mm.


De kijkafstand bij LED schermen.

De afstand die men neemt van het LED scherm heeft invloed op de beeldbeleving. Stelregel: de ideale kijkafstand = 1,5 x de pixel pitch. Dus bij een 12 mm pixel pitch scherm is dit 18 meter. Dit is de afstand vanwaar het menselijk oog geen afzonderlijke pixels meer ziet. Met deze formule kunt u dus nagaan welke pixel pitch voor u minimaal zou voldoen.

Total solution provider

Wij zijn een total solution provider wat inhoudt dat we u ten aanzien van
LED wall projecten het volgende bieden:

LED wall template design, management en play-out software;
LED wall Player hardware in diverse varianten;
Diverse professionele LED tegels en modules van toonaangevende fabrikanten;
Configuratie & installatie;
Montage van het scherm op uw locatie;
Project management en training;
Uitgebreid scala aan SLA mogelijkheden.


Vrijblijvende demo

Bent u geinteresseerd in LED walls met Evado? Download onze brochure of maak vrijblijvend een afspraak voor een demonstratie.

Contact Brochure