Bibliotheken

De technologie binnen bibliotheken staat niet stil. Steeds vaker wordt gebruikt gemaakt van digitale visuele communicatie om bezoekers te informeren. Dit kan via standaard narrowcasting, ook wel digital signage schermen genoemd. Wat ook mogelijk is, zijn schermen die extra’s bieden zoals interactie door touch functionaliteit. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het verschijnen van nieuwe uitgaven van boeken, kunnen op zoek naar het juiste boek via touch applicaties. Tevens kunnen ze via wayfinding op de schermen precies zien waar ze wat kunnen vinden.

Ook het inzetten van videowalls draagt bij aan de beleving en kan de bezoeker op vele manieren informatie geven. Schermen die naar buiten toe gericht zijn (voor een etalage) kunnen ook informatie verstrekken na sluitingstijden. De bezoekers kunnen op deze manier ook verleidt worden om de bibliotheek binnen te gaan.

Het inzetten van de genoemde toepassingen zoals narrowcasting (ook wel digital signage genoemd) verhoogt de beleving. Het zorgt ook voor een hogere tevredenheid bij de bezoeker. Dit komt omdat de bezoekers volledig geïnformeerd kunnen worden via de schermen.

Meer dan 30 narrowcastingschermen inclusief touch zijn ingezet voor de Bibliotheek Deventer. Doel: informeren van de bezoekers en interactieve diensten zodat de bezoeker het boek kan vinden wat hij zoekt.

Evado bibliotheek deventer narrowcasting touch

Voorbeeld van de touchdienst.

Ca. 35 narrowcastingschermen t.b.v. informatievoorziening voor de bezoeker.