Onderwijs

De afgelopen jaren is in het onderwijs enorm veel gebeurt op het gebied van digitalisering. Ook op het gebied van digitale visuele communicatie is er veel gebeurd. Binnen veel scholen wordt gebruik gemaakt narrowcasting / digital signage. Of het nu gaat om primair onderwijs of universitair, overal worden schermen ingezet. In veel gevallen gaat het om het informeren van de leerlingen of studenten. Hierbij wordt bijvoorbeeld informatie getoond over lestijden of uitval van lesuren en/of docenten. Ook informatie over evenementen, gedragsregels, het openbaar vervoer in de regio, is uitstekend via TV schermen te communiceren.

Afhankelijk van het type onderwijs zal de content verschillen. In grotere scholen of campussen kan narrowcasting goed worden ingezet op het gebied van wayfinding. Via de schermen wordt de weg gewezen. In geval van calamiteiten kan op een scherm getoond worden waar de uitgangen zijn.

Videowalls

Ook videowalls worden vaak ingezet in het onderwijs. Om informatie te delen, of voor het mooie effect wat een videowall heeft binnen een omgeving. Sommige scholen laten hun leerlingen ook actief content maken die op de schermen
(narrowcasting en videowalls) getoond worden.

Naast het informeren van uw leerlingen / studenten kan narrowcasting ook zeer goed worden gebruikt voor het informeren van uw docenten en medewerkers van de school. Ook bezoekers of ouders aan uw school kunnen goed worden geïnformeerd via de TV schermen. Een mooi voorbeeld is informatie vertrekking tijdens de open dagen van de scholen.

Kortom, op het gebied van digitale visuele communicatie zijn er binnen het onderwijssegment vele voorbeelden van relevante toepassingen.

TSS / Evado Narrowcasting Videowall

Twee videowalls ( 3×2 configuratie) worden aangestuurd met Evado. In dit geval is gekozen voor de EVC600 videowall controller zodat aansturing plaatsvindt op de hoogste resolutie. Hiernaast draaien bij Windesheim 65 narrowcastingschermen die door Evado worden aangestuurd.

Narrowcasting ROC van Amsterdam

Meer dan 155 narrowcastingschermen zijn ingezet binnen het ROC van Amsterdam met als doel het informeren van docenten, leerlingen en bezoekers.

Videowall ROC van Twente

Creatieve videowall bij het ROC van Twente die wordt aangestuurd door Evado.