Voedingsindustrie

Vanuit TSS zien we dat het inzetten van informatieschermen of breder gezegd het gebruik maken van digitale (visuele) communicatie een toenemende trend is binnen de voedingsindustrie (foodsector). Klanten ontdekken de brede range aan mogelijkheden en toepassingen die oplossingen zoals narrowcasting bieden en zetten deze succesvol in binnen hun organisatie.

Communicatie in kantines

Het gaat hierbij om toepassingen die bedoeld kunnen zijn voor medewerkers, management of bezoekers. Een veel ingezette oplossing is communicatie in kantines van de productieomgeving. Mensen krijgen op deze manier meer informatie omtrent het bedrijf mee. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid.

Meertalige content

Digital Signage is dynamisch en flexibel en kunnen dus ook voorzien worden van meertalige content. Dit biedt veel voordelen voor internationale medewerkers. Zij kunnen namelijk direct in hun eigen taal worden aangesproken via het scherm. Dit draagt bij aan duidelijkheid en kan miscommunicatie voorkomen. Voor alle medewerkers geldt dat het gebruik maken van narrowcasting schermen voor het tonen van veiligheidsinstructies, protocollen en/of andere voorschriften een relevante toepassing is.

Ongevallenteller

Met betrekking tot veiligheid heeft TSS ook bij diverse klanten een zogenaamde Ongevallenteller gerealiseerd op de schermen. Via automatische koppelingen met interne systemen kan op het scherm worden weergegeven hoeveel dagen er zonder ongeval zijn verstreken. Automatische koppelingen kunnen doorgaans met elk intern systeem gerealiseerd worden. Zo kunnen ook (productie)dashboards en KPI informatie getoond worden. Leadtimes, performance en deadlines kunnen zo bewaakt worden.

Uiteraard is de communicatie via digitale informatieschermen niet voorbehouden aan communicatie op 1 locatie. Internationale communicatie tussen verschillende vestigingen is uitstekend te realiseren middels onze interne communicatie oplossingen.

Samengevat kan digitale communicatie in de voedingsindustrie ingezet worden op de volgende manieren.

Toepassingen van digitale communicatie in de food sector:

  • Communicatie in kantines in de productieomgeving;
  • Begrijpbare communicatie voor internationale medewerkers;
  • Internationale communicatie tussen vestigingen;
  • Rapporteer dagen zonder ongeval met de Ongevallenteller;
  • Productiedashboards per productielijn;
  • Meet performance door te sturen op KPI’s;
  • Toon veiligheidsinstructies, procedures en protocollen;

Bekijk ook onze mogelijkheden op het gebied van OEE en Operational Excellence ( Datagedreven Communicatie ). En de samenwerking op het gebied van OEE met onze partner FullFact.

brochure food projects

Download hier onze brochure over onze projecten in de voedingsindustrie.

Bekijk ook deze projecten in de voedingsindustrie: