Zorg

Digitale schermen (digital signage) in de zorg zijn onmisbaar. Bezoekers, medewerkers en patiënten kunnen via tv schermen (narrowcasting) continue worden geïnformeerd. Het aantal voorbeelden van toepassingen is hierbij zeer uitgebreid. Een aantal voorbeelden die vaak voorkomen binnen een zorgomgeving worden hieronder kort toegelicht.

Wayfinding is binnen veel ziekenhuizen noodzakelijk. De grote omgevingen vragen om een duidelijke bewegwijzering. Via de narrowcasting schermen kunt uw bezoekers de juiste richting wijzen.

Binnen apotheken wordt vaak gewerkt met een wachtrij systeem ( bijvoorbeeld Qmatic). Dit soort systemen zijn te koppelen met een narrowcasting omgeving. De bezoeker weet dan wanneer hij of zij aan de beurt is. Een ander voorbeeld is het tonen van het uitlopen van afspraken of spreekuren, bijvoorbeeld bij de poli’s.

Uiteraard is het vertrekken van algemene informatie altijd nuttig. Denk hierbij aan openingstijden, waar kan ik mijn parkeerkaartje betalen, algemene huisregels enzovoort. Is er een restaurant aanwezig? Ook dan kunnen narrowcasting schermen in de zorg perfect worden ingezet. Toon de dagmenu’s of de aanbieding van de week!

In geval van een calamiteit kan dit via de schermen kenbaar worden gemaakt. Iedereen is snel op de hoogte en kan direct de juiste actie ondernemen.Ook het geven van informatie aan artsen en andere medewerkers in uw zorginstelling zal als positief worden ervaren. Mensen zijn geïnformeerd wat bijdraagt aan een hogere waardering van uw organisatie.

MUMC evado narrowcasting 2

Meer dan 200 narrowcasting schermen zijn ingezet binnen het MUMC.

MUMC evado narrowcasting 1

Meer dan 200 narrowcasting schermen zijn ingezet binnen het MUMC.

Waiting room and reception desk

Meer dan 200 narrowcasting schermen zijn ingezet binnen het MUMC.

Wachten is iets wat helaas vaak voorkomt in de zorg. Zet daarom schermen is als zgn. wachtverzachter! Dit kan door content te tonen die de bezoeker afleidt waardoor het wachten wat aangenamer wordt.

De bovenstaande punten zijn slechts een greep uit de totale mogelijkheden die binnen een ziekenhuis of andere zorginstelling ingezet kunnen worden. Natuurlijk zijn er nog andere mogelijkheden. Denkt u bij voorbeeld aan touch schermen om gebruikers zelf op zoek te laten gaan naar de gewenste informatie. Of videowalls in entrees, op die manier kan op een groep schermen op 1 plek diverse informatie getoond worden, tegelijkertijd!