Professionele Digital Signage met Evado - TSS

Digital signage voor effectieve digitale communicatie

Allereerst wat is digital signage en hoe kunt u het gebruiken voor uw bedrijf? Digital signage is een systeem waarbij u op een digitale manier communiceert met uw doelgroep. U wilt de boodschap van uw bedrijf op een laagdrempelige manier overdragen aan het grote publiek. Is de digitale communicatie van uw bedrijf toe aan de volgende stap? Of bent u op zoek naar mogelijkheden om uw interne communicatie verbeteren? Digital signage biedt u de oplossing.

Bereik uw doelgroep met Digital Signage

Digital signage is een systeem dat is ingericht om met digitale informatieschermen dynamische content op een verrassende manier te presenteren aan uw doelgroep. U kunt zo’n scherm zien als een soort beeldkrant waarop u op een flexibele manier informatie kunt delen aan het grote publiek.

Uw boodschap wordt zo op een laagdrempelige manier getoond op een tijdstip en locatie die bij u een voorkeur heeft. De kracht zit in de herhaling van deze boodschap en door middel van digitale communicatie kunt u op een effectieve manier uw ideale klant bereiken.

Digital Signage - ROC
TSS Evado Snowworld Digital Signage

Digital signage software

Waarom u wilt investeren in digital signage:

 • De mogelijkheden met deze vorm van digitale communicatie zijn vrijwel onbeperkt;.
 • U kunt digital signage inzetten voor allerlei doeleinden zoals advertising, dashboarding of als intern communicatiemiddel binnen uw bedrijf;
 • U kunt de boodschap op deze narrowcasting schermen snel en vanaf een afstand aanpassen;
 • Door middel van digitale communicatie kunt u sneller en flexibeler communiceren;
 • Bewegend beeld is dynamisch waardoor u er veel meer informatie op kwijt kunt en sneller de aandacht trekt;

TSS is al 30 jaar actief op het gebied van diverse media. Ons digital signage platform wordt volledig ‘in house’ ontwikkeld. Wij zijn dus geen reseller van een ander pakket. Zo zijn we in staat om snel in te spelen op ontwikkelingen in de digital signage branche. Tevens heeft ook u inspraak op onze software roadmaps.

Ons digital signage systeem bestaat uit drie pakketten te weten: Evado CMS, Evado Designer en Evado Player.

narrowcasting-cms
Het Evado CMS  is het kloppende hart van het Evado platform. Via het CMS worden alle aangesloten diensten beheerd. Bijvoorbeeld narrowcasting schermen of digital signage schermen in combinatie met een videowall en/of touchschermen. 
Lees meer
narrowcasting-designer-software
De Evado Designer is een krachtig softwarepakket voor de creatie van templates voor diverse diensten. Door de combinatie van de gebruikersvriendelijke interface en vele geavanceerde functies bereikt u snel fantastische resultaten.
Lees meer
narrowcasting-player
De Evado Player is een state-of-the-art media player die kan worden gebruikt voor narrowcasting/digital signage services, om grafische overlays voor een TV-uitzending te maken of voor het uitspelen van complete tv uitzendingen.
Lees meer

Digital Signage – De voordelen

 • 500+ CMS features

 • Ultieme templates

 • Brede range players

 • Cloud of “on premise”

 • Eenvoudig in gebruik door simpele GUI’s

 • Uitgebreid rechtensysteem

 • Volledig HTML5

 • Geavanceerde scheduling

 • Uitgebreide media library

 • Zones & Screen lay-outs benadering

 • Touch mogelijkheden

 • Combineer met broadcasting

 • Webbased Management

 • Proven technology

 • Remote control met Evado Tapplink

 • Custom design mogelijkheden

 • Live feeds

 • Content design

 • Customized social media

 • Onbeperkte koppelmogelijkheden

Showcase Warmteservice

Warmteservice maakt al jaren gebruik van Evado Digital Signage op haar locaties. Dit netwerk is de afgelopen tijd uitgegroeid tot meer dan zeventig winkels. Op de schermen wordt een mix aan informatie getoond waaronder ook uitingen van merken in de vorm van advertenties. Door deze fabrikanten te laten betalen voor de exposure wordt de investering in het digital signage netwerk terugverdiend.

“Wij hebben gekozen voor TSS vanwege de schaalbare en gebruikersvriendelijke oplossing. Prijs en kwaliteit zijn goed in verhouding”

Stef van der Hoorn, Warmteservice Groep
digital signage warmteservice
narrowcasting-flexibele-templates

Evado Designer: Fantastische digital signage templates

Met het Evado Designer pakket kunt u snel de meest mooie templates maken volledig in uw eigen huisstijl. Of het nu gaat om huisstijl kleuren of een specifiek font (lettertype) het is allemaal mogelijk. Wilt u zelf geen templates maken? Geen probleem. Evado CMS is standaard uitgerust met 25 relevante digital signage templates. Uiteraard worden deze aangepast naar uw eigen huisstijl zodat u direct kunt starten met de juiste look&feel. De templates worden voorzien van content / informatie via redactie (persoon) of via een geautomatiseerde content koppeling

Digital signage content management

Met het Evado CMS beheert u uw complete digital signage netwerk. Zaken als gebruikersprofielen, rechten, playlists en content komen allemaal terug in het CMS. Koppelingen met content van derden of het schedulen van content zijn tevens zaken die u in het CMS kunt regelen. Met meer dan 500 features beschikt u over een  content management systeem wat niet snel tegen een beperking zal aanlopen.

Digital signage players.  Sublieme performance

Een belangrijk onderdeel in elk signage netwerk is de play-out, oftewel de signage players. Een CMS kan gebruikersvriendelijk zijn en templates kunnen fantastisch zijn, als een player het niet goed afspeelt schiet u uw doel voorbij. De Evado players zorgen niet alleen voor de juiste performance, ze zijn ook uitermate stabiel. We beschikken over een uitgebreide range aan players. We adviseren graag over welke player het beste is voor uw situatie. Zo bent u jarenlang verzekerd van een optimaal functionerende configuratie.

narrowcasting-krachtige-players

Gebruiksvriendelijk, wijzig content snel en simpel

Hoe eenvoudiger u content op uw digital signage schermen krijgt hoe fijner het is. Daarom is het Evado CMS zo opgezet dat iedereen er mee kan werken en er geen voorkennis vereist is. Of u nu een vormgever bent verantwoordelijk voor templates, een communicatie specialist of een IT verantwoordelijke, iedereen kan werken met Evado.

Evado-narrowcasting-easy-edit

Digital signage feeds

01

RSS
Voeg elke RSS feed toe die u maar wilt. Snel en simpel

02

XML
Ultieme flexibiliteit door de mogelijkheid om te koppelen met externe bronnen op basis van XML.

03

HTML
Voeg eenvoudig (delen van) websites toe aan uw uitzending.

Narrowcasting feeds en koppelingen met Evado

FAQ’s – Digital Signage

Digital signage is een systeem waarbij digitale informatieschermen worden ingezet om dynamische content over te dragen aan een bepaald publiek. Hierbij wordt de communicatieboodschap op een laagdrempelige manier op een specifieke tijd en locatie afgestemd op de doelgroep. De kracht zit hem in de herhaling van de boodschap en hiermee is digital signage een belangrijk middel voor communicatie professionals.

De mogelijkheden met onze digitale signage platform zijn vrijwel onbeperkt. Dit varieert van het aansturen van reguliere schermen, tot touch of integratie van broadcast TV. Je kan digital signage voor allerlei verschillende toepassingen inzetten, denk aan advertising, dashboarding of als corporate communicatiemiddel. Het komt er eigenlijk op neer dat je met ons systeem willekeurige data kan tonen op verschillende type schermen.

Communiceren met behulp van digital signage platform biedt heel veel voordelen. Eén van de voordelen is dat je een boodschap, advertentie of communicatie uiting heel snel en op afstand kan aanpassen. Zeker in deze tijd is flexibel en snel kunnen communiceren erg belangrijk. Bij geprinte uitingen is dit een veel lastigere en tijdrovende handeling. Daarnaast is bewegend beeld veel dynamischer én kan je veel meer informatie of aanbiedingen kwijt.

Jazeker, dat kan. Ons digital signage systeem is zo gemaakt dat je er meerdere schermen mee kunt aansturen. Met het webbased CMS (content management systeem) is het mogelijk om digital signage players afzonderlijk aan te sturen of als groep. Op 1 locatie of op meerdere locaties. Uiteraard kan de content per scherm verschillen. Dat is de kracht van digital signage.

Ja, dat kan. Het is mogelijk om koppelingen te creëren met externe omgevingen zodat er data geïmporteerd kan worden in Evado. Dit is mogelijk met tal van externe databronnen waaronder ook bij voorbeeld Sharepoint. Op basis van XML kan worden bepaald welke data moet worden opgehaald. Hierna wordt bepaald hoe de data moet worden weergegeven in een template.

Ja het Evado platform kan zeker aan externe bronnen en systemen worden gekoppeld. De content kan zowel volledig opgemaakt (HTML) als in de vorm van platte data (RSS of XML) worden overgehaald. De platte data kunnen vervolgens met de Evado Designer worden vormgegeven in een template. Door externe systemen te koppelen aan het Evado CMS kun je een digital signage uitzending verrijken en relevanter maken.

Ja, dat kan. Het is een wens die vaak voorkomt. Het toevoegen van weer en verkeerinformatie zorgt er voor dat mensen vaker naar het digital signage scherm kijken. Het is namelijk altijd actuele informatie. Omdat het een automatische feed is met de leveranciers van de content komt er verder geen menselijke handeling meer aan te pas om de content in de uitzending te krijgen.

Ja dat is mogelijk. We maken hierbij gebruik van Office365 waarbij we informatie omtrent vergaderruimtes direct kunnen importeren in Evado. Via speciaal gemaakt vergader templates tonen we dan de bezetting van een bepaalde vergaderruimte. Deze roombooking functionaliteit is tevens te combineren met digital signage uitingen. In 1 scherm of tussen de vergaderinfo door.

Ja. Binnen ons systeem maken we (ook) gebruik van wat wij noemen: smart templates. Dit zijn templates die kant en klaar zijn en op de achtergrond volledig geautomatiseerd worden voorzien van content. De templates kunnen door een gebruiker direct in een uitzending worden toegevoegd zonder er verder iets voor hoeven te doen. Voorbeelden zijn templates met het weer, nu.nl nieuws, ov9292 informatie et cetera.

Digital signage schermen worden ingezet om een communicatie boodschap te verspreiden. Deze signage schermen zijn beschikbaar in allerlei formaten. Wij zien vaak 43, 49 en 55” in onze configuraties, maar soms ook hoger. Een digital signage scherm is gemaakt om lang aan te staan (vaak 18/7 of 24/7). De player kan een digital signage scherm via standby aan en uit zetten, dit verhoogt de levensduur van deze schermen. Er wordt tevens een onderscheid gemaakt in resolutie, waar Full HD de standaard is, wordt de vraag naar 4K steeds groter. Tot slot verschillen de schermen qua lichtopbrengst, wat uitgedrukt wordt in NITS. Professional displays hebben gemiddeld een NIT-waarde van 350 of hoger, waar standaard LCD displays niet verder gaan dan 300.

Een signage platform kan worden ingezet om verschillende doelen te bereiken en kan worden gezien als een multifunctioneel communicatiekanaal. De boodschap kan worden afgestemd op de locatie van een digital signage display en de doelgroep die het scherm gaat zien. Hierbij kun je denken aan advertising, branding, interne communicatie, externe communicatie, event communicatie, crisis communicatie, bewegwijzering en veiligheidsmeldingen. Zelfs een combinatie is natuurlijk mogelijk.

Ja ook een social mediakanaal of account kan worden toegevoegd aan een digital signage uitzending. Zo kan je als organisatie de leukste berichten van bijvoorbeeld je Instagram, Facebook, Twitter of YouTube account in je uitzending meenemen. Voordeel is dat deze aansprekende berichten vanuit deze marketingkanalen automatisch worden meegenomen. Je hoeft ze dus alleen op je social mediakanaal te plaatsen.

Wij onderscheiden 2 type kostenstructuren, namelijk koop of cloud. In geval van koop wordt het systeem eenmalig aangeschaft en in het eigen netwerk geïnstalleerd. Kies je voor een cloud constructie dan wordt er een maandbedrag betaald voor hosting en software updates. Dit wordt uitgespreid over een looptijd van 36 maanden. Daarnaast wordt een eenmalig bedrag gerekend voor de inrichting en configuratie van het systeem. De kosten voor de player hardware komt hier nog bij. Tot slot kan je ervoor kiezen om een jaarlijkse SLA af te sluiten, zodat je ten allen tijden contact met onze helpdesk kan opnemen.

Er wordt een duidelijk onderscheidt gemaakt tussen cloud en on premise bij de aanschaf van een digital signage oplossing. In geval van een on premise oplossing, oftewel “koop” dan wordt de software in het netwerk van de klant geïnstalleerd en gehost. Het beheer van het systeem en de aanschaf van een SQL-server die hiervoor nodig is ligt bij de klant. Updates en upgrades van de software kunnen jaarlijks afgenomen worden.

Bij de cloud is TSS verantwoordelijk voor de hosting van het systeem en zijn software updates automatisch inbegrepen. Bij het aangaan van een cloud overeenkomst wordt het bedrag per player over minimaal 36 maanden verspreid.

TSS kiest voor op Windows gebaseerde externe signage players. Deze player hardware beschikt over voldoende grafische capaciteit (2G of 4G) en opslag (32GB of 64GB) voor alle mogelijke uitzendingen. Grote voordelen zijn onder andere dat uitzendingen vloeiender worden afgespeeld, je minder afhankelijk bent van de stabiliteit van het netwerk en er meer mogelijkheden zijn voor service en support op afstand. Afhankelijk van de wensen bied TSS de Evado Basic signage player of de Evado Professional signage player.

Klanten waar we trots op zijn!

Total solution provider

Wij zijn een total solution provider. Dit betekent dat we u het volgende bieden:

 • Template design, content management en play-out software;
 • Player hardware in diverse varianten;
 • Schermen van toonaangevende fabrikanten;
 • Configuratie & installatie;
 • Montage op uw locatie;
 • Project management en training;
 • Uitgebreid scala aan SLA mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Graag gaan wij met u in gesprek om uw wensen en behoeften gezamenlijk te bespreken. Of het nu gaat om toepassingen gebaseerd op standaard digital signage, combinaties met signage of videowall, touch applicaties of broadcasting mogelijkheden. Graag nemen we het allemaal, geheel vrijblijvend, met u door.

Neem contact met mij op