Imponerende LED Walls met Evado

LED Walls is een onderdeel van het Evado Platform. Dit is een cross mediaal content management & publishing platform wat het mogelijk maakt om content te beheren via een centrale omgeving en te publiceren naar diverse mediakanalen zoals bijvoorbeeld een narrowcasting/digital signage, touch-screens, videowall of LED Wall.

TSS & LED Walls (indoor & outdoor)

Als organisatie zijn wij al 30 jaar actief op het gebied van diverse media. Onze sporen hebben we verdiend in het broadcast-segment (TSS heeft momenteel meer dan 80 TV stations als klant door heel Europa). Ervaringen en kwaliteitseisen vanuit dit segment hebben we verwerkt in ons led wall systeem zodat uw organisatie kan profiteren van een stabiel, professioneel en geavanceerd produkt. Ons Led wall pakket bestaat, naast het scherm zelf,  uit drie onderdelen:

narrowcasting-cms
Het Evado CMS  is het kloppende hart van het Evado platform. Via het CMS worden alle aangesloten diensten beheerd. Bijvoorbeeld narrowcasting schermen of digital signage schermen in combinatie met een videowall en/of touchschermen. 
narrowcasting-designer-software
De Evado Designer is een krachtig softwarepakket voor de creatie van templates voor diverse diensten. Door de combinatie van de gebruikersvriendelijke interface en vele geavanceerde functies bereikt u snel fantastische resultaten.
narrowcasting-player
De Evado Player is een state-of-the-art media player die kan worden gebruikt voor narrowcasting/digital signage services, om grafische overlays voor een TV-uitzending te maken of voor het uitspelen van complete tv uitzendingen.
LED-lampje-icon

Waarom kiezen voor een LED wall ?

Een LED wall is een compleet ander scherm dan bijvoorbeeld een videowall opgebouwd uit diverse TV schermen of monitoren. Wanneer kiest men nu voor een LEDWall ?Hiervoor kunnen een aantal redenen zijn:

 • Het gewenste scherm komt buiten te hangen

 • Het scherm hangt in een omgeving met veel licht

 • De wens is om een scherm te hebben zonder naden

 • Het scherm heeft een afmeting die met andere technieken lastiger te realiseren is

 • Gewenste lange levensduur

LED-icon

Led wall – Pixel Pitch

Wanneer u zich oriënteert op het gebied van een LED wall zult u ongetwijfeld de term “pixel pitch” tegenkomen. Hiermee wordt de afstand bedoeld tussen de afzonderlijke pixels. Zit u een pitch16 scherm dan betekent dit dat de pixels 16mm uit elkaar zitten. Maar waarom is dit nu belangrijk? Dat heeft te maken met de (minimale) kijkafstand en de totale resolutie van uw LEDWall. Een pixel pitch  10 scherm heeft een hogere resolutie dan bijvoorbeeld een pixel pitch 16 scherm.

Gangbare pixel pitch voor outdoor LEDWalls zijn: 8mm pixel pitch, 10mm pixel pitch, 12mm pixel pitch, 16mm pixel pitch, 20mm pixel pitch, 25mm pixel pitch en 40mm pixel pitch. Voor indoor is dit bijvoorbeeld: 1.6mm pixel pitch, 2.5mm pixel pitch, 6mm pixel pitch, 8mm pixel pitch en 10mm pixel pitch.

Evado-TSS-Oplossingen-Ledwall

De kijkafstand bij LED schermen

De afstand die men neemt van het LED scherm heeft invloed op de beeldbeleving.
Stelregel: de ideale kijkafstand = 1,5 x de pixel pitch. Dus bij een 12 mm pixel pitch scherm is dit 18 meter.
Dit is de afstand vanwaar het menselijk oog geen afzonderlijke pixels meer ziet.
Met deze formule kunt u dus nagaan welke pixel pitch voor u minimaal zou voldoen.

Waar moet u aan denken bij een LED wall ?

Een Led wall plaatsen is net even anders dan het ophangen van een narrowcasting scherm. Graag geven we hierbij wat tips, vragen en aandachtspunten:

 • Denk aan de vergunning.Het kan zijn dat deze noodzakelijk is.

 • Welke content wil ik gaan tonen op de LED wall.

 • Denk goed na over de locatie van de LED wall.

 • Hoe wilt u de LED wall gaan aansturen?

 • Hoe zit het met de afwerking van de LEDwall ?

 • Hoe zit het met garantie en service?

Klanten waar we trots op zijn!

Total solution provider

Wij zijn een total solution provider. Dit betekent dat we u het volgende bieden:

 • Template design, content management en play-out software;
 • Player hardware in diverse varianten;
 • Schermen van toonaangevende fabrikanten;
 • Configuratie & installatie;
 • Montage op uw locatie;
 • Project management en training;
 • Uitgebreid scala aan SLA mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Graag gaan wij met u in gesprek om uw wensen en behoeften gezamenlijk te bespreken. Of het nu gaat om toepassingen gebaseerd op standaard narrowcasting, combinaties met narrowcasting of videowall, touch applicaties of broadcasting mogelijkheden. Graag nemen we het allemaal, geheel vrijblijvend, met u door.