Narrowcasting software voor professionals

Narrowcasting software, de volledige uitleg.

Narrowcasting zonder zorgen, dat is Evado. Ons systeem is bedoeld voor die bedrijven die serieuze en professionele narrowcasting configuraties willen realiseren. Door het grote aantal unieke features en mogelijkheden in onze narrowcasting software maakt u in een handomdraai verbluffende uitzendingen. Of u nu een corporate bent, een onderwijsinstelling, een sportlocatie of in de retail actief bent. Iedereen kan profiteren van doeltreffende communicatie via beeldschermen. Met ons systeem beschikt u over een toekomstvaste narrowcasting oplossing.

Als organisatie zijn wij al sinds 1990 actief op het gebied van digitale media. Onze software wordt dagelijks in meer dan tien landen wereldwijd gebruikt. Al onze ervaring vanuit de afgelopen dertig jaar hebben we gebundeld in 1 uniek systeem. Op deze manier kunt u profiteren van een stabiel, professioneel en geavanceerd product.

Narrowcasting TSS Evado
Inspiratiesessie

Wat is de betekenis van narrowcasting?

Narrowcasting is het inzetten van beeldschermen om informatie te tonen die speciaal gemaakt is voor een specifieke doelgroep. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat de informatie visueel aantrekkelijk wordt gepresenteerd. Het doel? Zo gericht mogelijk je doelgroep informeren, involveren of activeren.

Binnen bedrijven wordt narrowcasting o.a. ingezet om de interne communicatie te verbeteren. Zo kun je informatie gemakkelijk met elkaar delen waardoor een hele afdeling binnen de kortste keren op de hoogte is van de informatie die je graag wil verspreiden. Een goed resultaat bijvoorbeeld of een interne vacature komt zo bij elke werknemer terecht. Maar met narrowcasting schermen kun je ook audiovisuele boodschappen inzetten om bijvoorbeeld potentiële klanten tot actie aan te zetten. Kortom, de mogelijkheden zijn legio!

Wat u kunt bereiken met narrowcasting software?

Waarom besluiten bedrijven, organisaties of instellingen tot het inzetten van narrowcasting binnen hun omgeving? Het mooie van dit product is dat er vele motieven zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de interne communicatie. Dit heeft als resultaat een hogere betrokkenheid bij de medewerkers. Maar er zijn nog veel meer relevante toepassingen die narrowcasting software mogelijk maakt. We zetten hier 12 belangrijke toepassingen op een rijtje:

 • Interne communicatie verbeteren

 • Tonen van KPI’s & Dashboards

 • Motiveren van medewerkers

 • Interactieve toepassingen

 • Storytelling

 • Branding

 • Wayfinding / bewegswijzering

 • Roombooking

 • Wachtverzachter

 • Stimuleren van Sales

 • Adverteren

 • Educatie

Narrowcasting systeem voor alle projecten

Van Apenheul tot Allianz, van MUMC tot ROC

Onze narrowcasting software is zo ontwikkeld dat iedereen vanuit elk segment er makkelijk mee kan werken. Het brede pallet aan features zorgt ervoor dat praktisch elk soort uitzending gemaakt kan worden. Of u nu actief bent in de zorg, het onderwijs,in de leisure, sport, industrie of retail. Zo zijn we trots op onze brede gebruikersgroep met daarin klanten als het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC ), de Apenheul, Allianz of het ROC van Twente. Of het nu gaat om een paar schermen op 1 locatie of een paar honderd schermen op meerdere locaties. Het is allemaal mogelijk en bovendien snel te realiseren. Naast de software bieden we een groot aanbod aan narrowcasting hardware. Op die manier kunnen we flexibel inspelen op al uw wensen.

Na een uitgebreide marktverkenning hebben wij o.a. TSS aangeschreven voor een onderhandse aanbesteding voor de vervanging van onze narrowcasting- omgeving.

De overstap van ons vorige systeem naar EVADO liep geheel volgens plan, ondanks het korte tijdsbestek. Gemaakte afspraken werden keurig nagekomen en de medewerkers van TSS hebben uitstekend meegedacht bij de inrichting van het CMS.

Wij hebben nu aanzienlijk meer mogelijkheden dan bij ons vorige pakket, waardoor het nog breder inzetbaar is. Komend jaar zullen we ons narrowcasting-park nog verder uitbreiden.”

Kevin Wijnberg - AV Beheer, ROC van Twente

Voor haar 70 narrowcastingschermen heeft de RET gekozen voor TSS vanwege het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de brede inzetbaarheid van het narrowcasting platform.

Asad Yousaf, Informatieadviseur ICT RET

Evado biedt ons de beste combinatie van gebruikersgemak, technische mogelijkheden en schaalbaarheid. We zijn zeer tevreden over het narrowcasting systeem.

Gertjan Flinterman, Manager ICT Hogeschool Windesheim

TSS heeft een Enterprise Narrowcasting-oplossing welke geïntegreerd kan worden in een hoogbeveiligde omgeving. TSS heeft zich bewezen als snelle en professionele partner.

Projectleider Narrowcasting, Centrale Bank van Nederland

Onze klanten waarderen TSS met:

in samenwerking met Feedback Company

Meer weten over alle mogelijkheden van Evado?

Boek een online demo met één van onze experts

Onze narrowcasting software bestaat uit drie onderdelen
Ontdek alle features & voordelen

narrowcasting-cms
Het Evado CMS  is het kloppende hart van het Evado platform. Via het CMS worden alle aangesloten diensten beheerd. Bijvoorbeeld narrowcasting schermen of digital signage schermen in combinatie met een videowall en/of touchschermen. 
narrowcasting-designer-software
De Evado Designer is een krachtig softwarepakket voor de creatie van templates voor diverse diensten. Door de combinatie van de gebruikersvriendelijke interface en vele geavanceerde functies bereikt u snel fantastische resultaten.
narrowcasting-player
De Evado Player is een state-of-the-art media player die kan worden gebruikt voor narrowcasting/digital signage services, om grafische overlays voor een TV-uitzending te maken of voor het uitspelen van complete tv uitzendingen.
 • 500+ CMS features

 • Ultieme templates

 • Brede range players

 • Cloud of “on premise”

 • Eenvoudig in gebruik door simpele GUI’s

 • Uitgebreid rechtensysteem

 • Volledig HTML5

 • Geavanceerde scheduling

 • Uitgebreide media library

 • Zones & Screen lay-outs benadering

 • Touch mogelijkheden

 • Combineer met broadcasting

 • Webbased Management

 • Proven technology

 • Remote control met Tapplink

 • Custom design mogelijkheden

 • Live feeds

 • Content design

 • Customized social media

 • Onbeperkte koppelmogelijkheden

narrowcasting-flexibele-templates

Narrowcasting templates. Ultieme flexibiliteit met de Designer.

Geef uw uitzending dynamiek met aantrekkelijke templates die u zelf kunt maken en die eenvoudig zijn aan te passen. De Designer is een softwarepakket bedoeld voor de creatie van templates. Een template bestaat uit design (vormgeving in uw huisstijl) en de indeling van de content op het TV scherm. Narrowcasting uitzendingen bestaan uit diverse verschillende templates die tezamen een totale uitzending vormen. De templates staan overzichtelijk in het CMS. Ze kunenn direct door u van content worden voorzien of worden gevoed door geautomatiseerde contentfeeds.

Geen zin of tijd om zelf templates te maken? Geen probleem. Ons systeem wordt standaard uitgeleverd met een set van twintig templates. Deze templates worden voorzien van uw huisstijl. U kunt dus direct aan de slag! De standaard template set biedt alle templates die nodig en/of wenselijk zijn voor de mainstream narrowcastinguitzending.

Narrowcasting CMS, intuitief  & webbased.

Met ons Cloud CMS kunt u uw totale narrowcasting omgeving opbouwen en beheren, of het nu gaat om 1, 100 of 500 schermen. De templates staan klaar en kunnen worden verwerkt tot een uitzending. Het instellen van contentfeeds, gebruikersrechten en rollen, workflow of schedules zijn voorbeelden van hetgeen u allemaal in het CMS kunt regelen.

Gebruiksvriendelijkheid staat hoog bij ons in het vaandel. Het systeem is zo opgebouwd dat alle functies en features helder gepresenteerd worden. Op die manier blijft alles overzichtelijk en kan iedereen eenvoudig overweg met het systeem.

Download-Succesvol-starten

Lees onze handige tips!
Gratis download

Narrowcasting players, ultieme performance.

De laatste schakel in uw narrowcasting project is het afspelen van uw uitzending op de informatieschermen. Dit gebeurt via de Player waar feitelijk twee dingen plaatsvinden. Het eerste is het daadwerkelijk afspelen van uw uitzending op het scherm. Het tweede is communicatie met het CMS om te zien of er updates zijn zodat deze direct verwerkt kunnen worden.

De kwaliteit van de player bepaald uiteindelijk het visuele eindresultaat en is dus een zeer belangrijk onderdeel in het geheel. Onze playersoftware wordt zo ontwikkeld dat deze standaard inzetbaar is voor vele toepassingen. Afhankelijk van de toepassing bieden we een ruime selectie aan narrowcasting playerhardware. Op die manier bent u gewaarborgd van stabiele performance.

narrowcasting-krachtige-players

EasyEdit, wijzig content met twee muisklikken.

Naast beheerders die vanuit de ICT hoek met het CMS actief zijn, zijn vooral ook de communiecatieafdelingen continue actief met het CMS. Zij voorzien de narrowcasting templates regelmatig van frisse nieuwe content en produceren zo een totaaluitzending. Hoe sneller en eenvoudiger dit proces gaat des te makkelijker is het om uw uitzendingen actueel te houden. Met de EasyEdit functie zijn contentmutaties met een enkele muisklik verwerkt.

Een gebruiksvriendelijk CMS zorgt ervoor dat mensen het systeem ook blijven gebruiken. Vooral bij narrowcasting toepassingen is dit erg belangrijk. Actuele informatie en content houden de uitzendingen relevant en zorgt ervoor dat de schermen hun attentiewaarde blijven behouden.

Evado-narrowcasting-easy-edit

Diverse uitzendingen van onze klanten

Narrowcasting feeds

Contentfeeds of automatische content contentkoppelingen wat bedoelen we daar nu precies mee? In feite gaat het hierbij om het toevoegen van informatie die afkomstig is van een andere bron dan uw redactie of communicatie-afdeling. Deze informatie wordt dus niet met de hand in de uitzending gezet maar komt er automatisch vanzelf in. Het is dus belangrijk dat een systeem veel mogelijkheden biedt om dit soort koppelingen te maken. Automatische feeds zijn altijd actueel en zorgen dus voor extra aandacht voor uw schermen.

01

RSS
Voeg snel en eenvoudig live RSS feeds toe aan uw uitzending.

02

XML /JSON /XSLT
Oneindig veel mogelijkheden door koppelingen via XML & JSON.

03

HTML
Integreer direct delen van websites in uw uitzending.

Narrowcasting feeds en koppelingen met Evado

Veelgestelde vragen over narrowcasting software

Bedrijven die willen gaan starten met narrowcasting kunnen in veel gevallen kiezen uit twee opties. Uit een oplossing die draait in de Cloud of een configuratie die draait op locatie van de klant zelf. Dit laatste noemen we ook wel “on premise”. Als je er voor kiest om narrowcasting in de Cloud te gaan gebruiken dan heb je geen eigen server nodig, wordt de software automatisch vernieuwd en kun je snel starten. Wil je geen maandelijkse kosten dan kies je voor de on premise variant en moet je zelf zorgen dat er een goede server en IT kennis aanwezig is binnen je organisatie. De basisonderdelen van een narrowcasting systeem zijn meestal: Design software om templates te maken, een CMS voor het beheer en players ook wel mediaspelers genoemd. Deze laatste spelen de uitzending af op het scherm. Ten slotte, vanzelfsprekend heb je ook schermen nodig. Wij adviseren altijd professionele narrowcasting displays in te zetten en geen consumenten tv’s. Waarom? Lees het hier in deze blog: professioneel display of consumenten tv.

Een belangrijk onderdeel in elke narrowcasting configuratie is de play-out. Hiermee bedoelen we dan het afspelen van je gemaakte uitzending op een tv scherm. De techniek die hier voor zorgt is de player ook wel mediaspeler genoemd. Dit zijn kleine computers specifiek ontworpen voor narrowcasting uitzendingen. Er zijn vele varianten van players beschikbaar. Performance en stabiliteit zijn erg belangrijk bij het selecteren van de juiste player. Welke dat is hangt ook af van de beoogde toepassing van je narrowcasting. Een simpele uitzending vraagt minder van de techniek dan een uitzending met 4K video en veel animaties.

Narrowcasting templates zorgen voor de visuele weergave van je informatie. Met onze Evado Designer kun je zelf onbeperkt templates maken maar ook weer aanpassen. Dit biedt ultieme vrijheid en onafhankelijkheid. Wil je iets nieuws? Dan heb je zelf de volledige regie. Wij geloven dat de juiste template zorgt voor de beste conversie en attentie. Het is zonde als bepaalde informatie noodgedwongen geforceerd moet worden in een template waarin de content eigenlijk niet tot zijn recht komt. Moet ik zelf templates maken? Nee, heb je geen tijd of creatieve inspiratie? Dan maken wij templates voor je in jouw huisstijl. Een andere mogelijkheid is om te starten met onze standaard set templates. Deze bestaat uit de 20 meest gebruikte templates door onze klanten van de afgelopen 10 jaar.

Live feeds, externe bronnen, datakoppelingen, het zijn woorden die we gebruiken als we content gaan importeren uit een extern systeem en gaan gebruiken in onze narrowcasting. Deze content/informatie kan van alles zijn van het actuele weerbericht, informatie uit je intranet of volledige KPI dashboards . Met Evado is het zeker mogelijk om dit soort koppelingen te realiseren. Het is zelfs een van speerpunten van ons systeem. Door externe bronnen te koppelen aan het Evado CMS kun je een narrowcasting uitzending verrijken en relevanter maken. Je kunt zelfs 100% volledig geautomatiseerde uitzendingen creëren!  Altijd actueel en geen input van mensen noodzakelijk.

Ja, uiteraard kunt u met Evado video toevoegen aan uw narrowcasting uitzendingen. Video geeft extra dynamiek aan een uitzending. Het zou dus erg zonde zijn als dit geen beschikbare feature was. Ons CMS en onze players zijn in staat om allerlei soorten video te tonen. Of het nu gaat om Full HD content of content van hogere resolutie zoals 4K, het kan. Een aandachtspunt hierbij is wel de technische power van de player. Hoe meer eisen je stelt aan een narrowcasting uitzending des te relevanter is het om te kijken naar een goede player. Het gaat dan niet ineens zozeer om het video alleen. Vaak spelen er, naast de video, ook nog andere elementen in de uitzending, zoals een tickertape of bepaalde animaties. Dit vraagt logischerwijs om meer performance.

Een zwart beeld oftewel een zwart scherm dat zien we natuurlijk liever niet bij een narrowcasting netwerk. De oorzaak achterhalen is soms simpel andere keren ligt het wat complexer. De reden van het zwarte scherm kan grofweg drie oorzaken hebben:

 1. Het scherm is defect;
 2. De player is defect;
 3. Het schedule van de uitzending is verlopen.

In de praktijk zien we dat de derde oorzaak meestal de reden is. Wat is dit precies? Een uitzending kun je een schedule meegeven. Dit betekent een planning in de tijd waarbij wordt bepaald wanneer de content te zien is en wanneer deze weer moet verdwijnen. Als men vergeet een schedule te verlengen of een aansluitend schedule te plannen, dan zal er geen content te zien zijn. In de praktijk ziet dit er uit als een zwart beeld.

Jazeker, dat kan. Onze narrowcasting software kan koppelen met diverse dashboards omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan PowerBI of Qlik Sense. Het is zelfs mogelijk om meerdere omgevingen te combineren op het scherm. Een veelgevraagde koppeling,als voorbeeld, die tegenwoordig ook veel gevraagd wordt is een koppeling met zonnepanelen systemen zoals SolarEdge.

Een ticker, ook wel tickertape genoemd, is een onderdeel dat vaak gezien wordt binnen narrowcastinguitzendingen. Maar wat is het nu precies? Een ticker is een tekst die scrollend in het beeld voorbij komt. Doorgaans is dit van rechts naar links. De positie is onderaan het scherm. Soms zien we twee tickers onder elkaar. De informatie in een ticker kan komen door handmatige invoer of vanuit een automatische koppeling. Via die laatste variant kun je dus bijvoorbeeld het nieuws van nu.nl in je ticker laten verschijnen. Dit werkt doorgaans door middel van een rss koppeling. Er zijn vele gratis rss feeds beschikbaar. Zo kun je dus interessante tickers produceren binnen de narrowcasting.

Jazeker, dat kan! Narrowcasting players, ook wel mediaspelers genoemd, zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zijn modellen op de markt die ook geleverd kunnen worden met WiFi zodat er geen bedraag netwerk aanwezig hoeft te zijn op de locatie van het scherm. Vanuit TSS werken we met een brede line-up van players. Hier zitten ook diverse modellen tussen met WiFi ondersteuning.

Live TV toevoegen aan een narrowcasting uitzending is met Evado zeker mogelijk. Met live TV bedoelen we dan content die wordt uitgezonden door een broadcaster, oftewel TV station zoals SBS of RTL. Aan de andere kant is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een live stream toe te voegen van een IP camera. Denk hierbij aan beelden van een beveiligingscamera. Bij TSS gebruiken we voor het toevoegen van live TV meestal een combinatie van twee stukken techniek. Aan de ene kant moet het signaal op uw locatie aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan Ziggo of KPN. Via de decoder kunnen we in combinatie met onze streaming oplossing het tv signaal als stream in de narrowcasting uitzending integreren. Een voorbeeld hiervan zijn 100+ sportlocaties waarbij we live wedstrijden tonen op schermen, in combinatie met advertising via narrowcasting.

Het narrowcasting systeem is ongelimiteerd qua techniek en daarnaast plaats onafhankelijk. Onder opschalen verstaan wij enerzijds het toevoegen van functionaliteiten aan de narrowcasting configuratie als ook extra players. Klanten kiezen er vaak voor om klein te starten met narrowcasting en naarmate het communicatiemiddel is geaccepteerd worden er meer functionaliteiten toegevoegd. Het toevoegen van media players op een willekeurige locatie is altijd mogelijk, zonder dat dit enige beperkingen met zich meebrengt. Het systeem is webbased en kan daardoor vanaf elke plek, zowel nationaal als internationaal bediend worden.

Het is mogelijk om bestaande hardware te gebruiken voor je narrowcasting uitzending. Onder hardware verstaan wij schermen en players. Onze player software is ontwikkeld voor Windows en bestaande players dienen hiervoor geschikt te zijn. Let er wel op dat het hergebruiken van players ook risico’s met zich mee kan brengen in het kader van stabiliteit en kwaliteit. Op moment dat er updates zijn vanuit Windows, kan dit een effect hebben op de performance van de player. De bestaande player wordt altijd uitvoerig getest in combinatie met onze player software, voordat een narrowcasting project wordt opgeleverd. TSS adviseert echter om gebruik te maken van de door ons geselecteerde players, omdat deze een op een mee evalueren met de updates vanuit Windows.

Ja het is mogelijk om met meerdere gebruikers in een narrowcasting systeem te werken. De enige beperking is dat niet meerdere gebruikers tegelijk dezelfde pagina kunnen bewerken.  Over het algemeen bevat een narrowcasting systeem een beveiligingsfunctie waardoor het niet mogelijk is om tegelijktijdig in één pagina te werken. Dit kan door een tekstuele melding of in de vorm van een “slotje”. Dit betekend dat een andere gebruiker bezig is met het bewerken van de pagina of deze nog niet correct heeft opgeslagen. Pas wanneer de pagina correct is opgeslagen en afgesloten kan een andere gebruiker deze pagina weer bewerken. Verder is het aantal gebruikers vaak ongelimiteerd en is het dus geen probleem om met meerdere gebruikers tegelijk in een narrowcasting CMS te werken.

Ja het is mogelijk om een gebruiker, met behulp van rechten en rollen, toegang te geven tot een beperkt deel van het systeem. De rechten en rollen kunnen worden ingesteld per gebruiker, per cluster van players en schermen, per template en zelfs op functionaliteit. Het grote voordeel is dat iedere gebruiker alleen de functionaliteiten, templates en players ziet die voor deze gebruiker relevant zijn. Het verbergen van functionaliteiten en mogelijkheden zorgt voor een zeer gebruiksvriendelijke omgeving. Tevens zorgt de beperkte omgeving er ook voor dat een gebruiker geen content kan plaatsen of aanpassen waar dit niet bedoeling is. Het deel van de software waar het design en de huisstijl wordt vastgelegd is vaak maar toegankelijk voor een select aantal gebruikers. Hierdoor blijft de huisstijl bewaakt en de uitzendingen uniform qua vorm.

Evado is gemaakt met in gedachte de gebruiker als vertrekpunt. Iedereen kan zonder voorkennis eenvoudig aan de gang met onze narrowcasting. Hiernaast is het zo dat via onze uitgebreide rechten & rollenfunctie ook verschillende soorten gebruikerstypes aangemaakt kunnen worden. Dit biedt als voordeel dat het narrowcasting systeem eenvoudiger kan worden gepresenteerd aan bijvoorbeeld een receptioniste. Gebruikers die meer rechten hebben of die meer functionaliteit nodig hebben krijgen een uitgebreidere omgeving te zien. Denk bijvoorbeeld aan mensen vanuit de communicatieafdeling.

Het kan best lastig zijn om een goed beeld te krijgen van wat software allemaal kan doen. Bij TSS begrijpen we dit maar al te goed. Dit is dan ook de reden dat we graag bereid zijn om een vrijblijvende demonstratie te geven over onze software. Op die manier krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden, de omgeving en de gebruiksvriendelijkheid van het CMS .

Nee, een gemaakte uitzending komt niet standaard op alle aangesloten players en schermen. Als gebruiker kun je er voor kiezen wáár de uitzending of pagina die je wil toevoegen gepubliceerd wordt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een groot gedeelte van een uitzending op alle schermen, eventueel op meerdere locaties, gelijk is. Echter een gedeelte van de content kán worden afgestemd is op de specifieke doelgroep op die locatie. Het is uiteraard ook mogelijk om alle content per scherm of cluster van schermen af te laten wijken of juist wel gelijk te houden. Zo kun je de content dus altijd perfect afstemmen op de informatiebehoefte van de doelgroep op een specifieke locatie. Als laatste is het ook nog mogelijk om content op bepaalde momenten te plannen. Hierdoor kan je een situatie creëren waardoor de content tussen bepaalde tijden wel hetzelfde is op alle aangesloten schermen. Dit betekend echter niet dat content op de schermen ook gelijktijdig afspeelt.

Nee, ook al is de uitzending exact gelijk dan betekend het nog niet dat alle schermen op exact hetzelfde moment ook op dezelfde pagina staan. Ieder scherm heeft, mits meerdere schermen op een player zijn aangesloten, een eigen player. De player haalt zijn uitzending op en begint vervolgens met het afspelen. Dit gaat niet tegelijk. Het kan dus zo zijn dat dat schermen in dezelfde ruimte met dezelfde uitzending niet synchroon lopen. Dit kan worden opgelost door de schermen vanuit één player aan te sturen. Nadeel is dan wel weer dat je dan niet meer de mogelijkheid hebt op per scherm de content te laten afwijken. De schermen die op één player zijn aangesloten laten dan altijd exact hetzelfde beeld zien.

Ja, dit kan zeker. Op een narrowcasting systeem is het mogelijk om vrijwel ongelimiteerd players en schermen aan te sluiten. Zo lang een player maar, via netwerk of het internet,  toegang heeft tot het CMS maakt de locatie niet uit. Wanneer het CMS in de cloud staat dan moet een player wel altijd verbinding met het internet kunnen maken om zijn uitzending op te kunnen halen. Wanneer het CMS binnen het eigen netwerk staat dan kan een player ook werken met alleen verbinding met het eigen netwerk. Als je in je uitzending content van het internet wil gebruiken zoals bijvoorbeeld nieuws, weer en verkeer dan is een internet verbinding wel weer nodig. De players die aan een CMS zijn gekoppeld kunnen dus op één locatie, meerdere locaties in Nederland maar ook wereldwijd worden opgehangen.

De player haalt zijn uitzending en het uitzendschema op en slaat deze op de interne opslag (SSD) op. Vanaf de opslag wordt vervolgens de uitzending afgespeeld. Enige uitzondering is de content die vanaf het internet moet komen. Denk hierbij aan nieuws, weer en verkeer of eventueel andere gekoppelde bron. Afhankelijk van wel of niet gebruik wordt gemaakt van online content en of het CMS wel of niet in de cloud staat is een internet of alleen een netwerkverbinding vereist. Wanneer het CMS binnen het eigen netwerk staat en er geen online content wordt gebruikt dan is er geen internet verbinding nodig. Zelfs als het interne netwerk in storing is speelt de player vanaf de eigen opslag gewoon de content af. Nieuwe content komt dan uiteraard niet door tot de verbinding weer is hersteld.

Dat hangt er van af. Het gaat er met name om wat de wensen zijn met betrekking tot de content. Als je op elk narrowcasting scherm andere content wilt tonen dan wordt meestal gebruik gemaakt van 1 player per scherm. Wanneer op meerdere schermen dezelfde content getoond moet worden dan kan het anders. We gaan dan gebruik maken van een splitter in combinatie met een player. Wel is het zo dat de afstand van de splitter naar de schermen op maximaal tien meter wordt geadviseerd. Hierna wordt het signaal te zwak voor een goede performance. Dit kan worden opgelost door versterkers in te zetten. Echter, vaak is het kostentechnisch dan gelijk aan het inzetten van een extra player.

Een narrowcasting scherm, ook wel narrowcasting screen of display genoemd is een TV scherm specifiek gemaakt voor narrowcasting toepassingen. Het zijn geen televisies zoals we die kennen van onze huiskamer. Sterker nog, op deze schermen kun je niet zomaar TV kijken. Deze schermen worden aangestuurd door een narrowcasting player. Er zijn grofweg drie verschillen tussen consumenten tv’s en professional displays zoals deze ook wel genoemd worden. Het gaat dan vaak om garantie, lichtopbrengst en het aantal branduren.

Zeker, we kunnen streams verwerken in onze narrowcastinguitzendingen. Het is zelfs mogelijk om een stream te verrijken met overlays die uit ons systeem komen. Afhankelijk van de toepassing zijn wel andere players nodig om alles goed te kunnen laten werken.

Databeveiliging is vanzelfsprekend een zeer belangrijk onderwerp. Voor wat betreft de hosting van ons Cloud CMS werken we uitsluitend met partners die voldoen aan de hoogste normen en beschikken over alle noodzakelijk certificeringen. Ook vanuit TSS en onze software zijn op het gebied van beveiliging allerlei regels opgesteld. Ter informatie beschikken we over diverse documenten die we desgewenst aan u kunnen toesturen.

Publiceer naar meer dan alleen uw Narrowcasting schermen.
Evado – Power to all Screens!

Evado xConnect

Narrowcasting is een zeer krachtig en efficiënt communicatiemiddel. Echter, Evado biedt als content management systeem nog meer. Met de nieuwe xConnect module wordt communicatie pas echt cross mediaal!

Deze feature van het platform maakt het mogelijk om content/informatie te publiceren naar bijvoorbeeld smartphones, tablets, websites. Maar xConnect gaat nog verder en maakt tevens communicatie naar Microsoft Teams en Outlook mogelijk. Geen dubbele redactiewerkzaamheden maar met 1 extra vinkje in het CMS stuurt u een complete mix van communicatiekanalen aan.

xConnect-oplossingen Evado

Narrowcasting toepassingen

Het mooie van narrowcasting is dat er tal van relevante toepassingen zijn. Elk bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen communicatiedoelen en behoeftes afhankelijk hiervan kies je een andere toepassing. Of het nu gaat om KPI dashboards, algemene interne communicatie, storytelling of juist een combinatie van al dit soort mogelijkheden. Met de juste narrowcasting software is het allemaal mogelijk. Denk ook eens aan deze mogelijkheden:

Meer over narrowcasting

Er is enorm veel te vertellen over narrowcasting. Dit kan gaan over alle mogelijkheden van de software tot het benoemen van diverse mogelijkheden. Naast deze pagina staan er op onze website nog veel meer interessante artikelen over narrowcasting. Zo zijn er bijvoorbeeld ook diverse blogs die veel informatie kunnen verschaffen.
Bekijk bijvoorbeeld ook eens deze artikelen:

Klanten waar we trots op zijn!

Total solution provider

Wij zijn een total solution provider op het gebied van narrowcasting. Dit betekent dat we u complete trajecten kunnen bieden. Van consultancy en training tot en met montage van schermen of het aanleggen van stroom en/of wifipunten. Hieronder een greep uit de mogelijkheden die we bieden:

 • Template design, content management en play-out software;
 • Player hardware in diverse varianten;
 • Schermen van toonaangevende fabrikanten;
 • Configuratie & installatie;
 • Montage op uw locatie;
 • Project management en training;
 • Uitgebreid scala aan SLA mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Graag gaan wij met u in gesprek om uw wensen en behoeften gezamenlijk te bespreken. Of het nu gaat om toepassingen gebaseerd op standaard narrowcasting, combinaties met narrow casting of videowalls, touch applicaties of broadcasting mogelijkheden. Graag nemen we het allemaal, geheel vrijblijvend, met u door. Wilt u kennismaken met alle mogelijkheden die ons Evado systeem te bieden heeft? Vraag dan geheel vrijblijvend een demo bij ons aan.