Videowall totaaloplossingen, alles kan met Evado

Videowall schermen zijn echte eyecatchers. Ze trekken onze aandacht en creëren beleving op iedere locatie. Overweegt u om een videowall te kopen? Dan is het goed om stil te staan bij een aantal zaken. Welke schermen zijn er zoal en wat zijn de verschillen? Hoe zit het met aansturing en welke software heb ik daar voor nodig? Wat is nu precies een videowall player of controller? Vanuit TSS leveren we totaalprojecten op het gebied van videowalls en geven we graag antwoord op al deze vragen.

Videowall software

Als organisatie zijn wij al 30 jaar actief op het gebied van visuele communicatie. Onze sporen hebben we verdiend in het broadcast-segment (TSS heeft momenteel meer dan 80 TV stations als klant door heel Europa). Ervaringen en kwaliteitseisen vanuit dit segment hebben we verwerkt in ons unieke systeem. Op deze manier kan uw organisatie kan profiteren van een stabiel, professioneel en geavanceerd produkt. Ons systeem bestaat uit drie onderdelen: Content Management (CMS), Template Designer en Play-out.

narrowcasting-cms
Het Evado CMS  is het kloppende hart van het Evado platform. Via het CMS worden alle aangesloten diensten beheerd. Bijvoorbeeld narrowcasting schermen of digital signage schermen in combinatie met een videowall en/of touchschermen. 
Lees meer
narrowcasting-designer-software
De Evado Designer is een krachtig softwarepakket voor de creatie van templates voor diverse diensten. Door de combinatie van de gebruikersvriendelijke interface en de vele geavanceerde functies kunt u snel fantastische resultaten bereiken.
Lees meer
narrowcasting-player
De Evado Player is een state-of-the-art media player die kan worden gebruikt voor narrowcasting/digital signage services, om grafische overlays voor een TV-uitzending te maken of voor het uitspelen van complete tv uitzendingen.
Lees meer

Videowall schermen, maak ze een multifunctioneel!

Videowalls kunnen vele doelen dienen, maar waarom zou u zich beperken tot 1 doel? Met het ons systeem kunt u de schermen voor meerdere doeleinden inzetten. Voor branding van uw bedrijf, producten en of diensten (narrowcasting tot 4K resolutie). Of bijvoorbeeld voor presentaties via uw laptop. Kijk met uw collega’s naar EK’s en WK’s (of andere uitzendingen). Maak een koppeling koppel met Apple TV. Of wat dacht u van het spelen van een game via een game console? Het zijn ideale toepassingen. Met Evado is heel veel mogelijk, uiteraard inclusief audio! Schakel eenvoudig via een simpel paneel van de ene naar de andere dienst.

videowall-animatie
narrowcasting-flexibele-templates

Videowall templates, oneindige flexibiliteit

Videowall schermen zijn vanzelfsprekend niet het enige wat u nodig heeft als u een videowall wilt gaan plaatsten. De content ( bedrijfsfilm, foto’s, contentfeeds ) moeten op de juiste plaats op de schermen komen. Dit doen we door middel van templates. Deze templates maken we met ons designpakket, Evado Designer. Met dit pakket bepaalt u de vlakverdeling, oftewel, welke content moet waar komen. U kunt er voor kiezen om de videowall als 1 groot scherm aan te sturen. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om op elk scherm andere content te laten zien. U kunt oneindig variëren met het aantal templates.

Videowall beheer

Met het CMS kunt u snel en eenvoudig uw vidiwall beheren. Dit betekent dat u op elk moment content kunt wijzigen. Of dat u kunt aapassen wanneer welke content op het scherm moet komen. Dit laatste noemen we scheduling. Via het CMS kunt u ook aangeven welke personen het beheer mogen doen. Contentfeeds van andere partijen? Ook dat kunt u regelen via het CMS.

tss-evado-behher-en-content-scheduling
Evado-TSS-Oplossingen-Videowall

Een videowall kan op vele manieren worden opgebouwd. Met Evado zijn de opties vrijwel onbeperkt

Hieronder een greep uit de diverse mogelijkheden

tss-evado-videowall-configuratie-2x2

Configuratie 2×2

tss-evado-videowall-configuratie-3x3

Configuratie 3×3

tss-evado-videowall-configuratie-4x4

Configuratie 4×4

tss-evado-videowall-configuratie-5x5

Configuratie 5×5

Videowall aansturing

De techniek staat niet stil. Op het gebied van content en schermen is Full HD (1920×1080 pixels) inmiddels niet meer de hoogst haalbare resolutie. Tegenwoordig is UHD, oftewel Ultra HD steeds meer in opkomst. We spreken van UHD of 4K als er sprake is van een minimale resolutie van 3840×2160 pixels. Dit vraagt ook om een andere technische benadering. Onze hardware- en softwareproducten zijn in staat om elke gewenste oplossing te kunnen bieden. Voor alle videowalls geldt dat de grootte van de wall, het type content en de kijkafstand bepalend zijn voor de juiste keuze. Uiteraard adviseren wij u graag!

De videowall kan als totaalscherm op Full HD (1920×1080) resolutie worden aangestuurd.

De videowall kan als totaalscherm op UHD (3840×2160) resolutie worden aangestuurd.

De videowall kan als totaalscherm op de maximale resolutie van alle schermen worden aangestuurd.

Voor control rooms gelden vaak andere wensen en eisen. Met Evado kan content flexibel op allerlei manieren getoond worden op de videowall.

tss-evado-videowall-bezel

Videowall schermen, de bezel

De bezel van een scherm is de rand die om het scherm zit. Dit is een belangrijk gegeven bij het maken van een videowall. Immers, hoe breder de bezel hoe dikker de naad wordt tussen de schermen indien deze tegen elkaar gemonteerd worden (bezel to bezel). Er zijn schermen op de markt met een bezel van centimeters maar ook schermen met een bezel van millimeters. Afhankelijk van uw wens en de toepassing kan het ene scherm beter geschikt zijn dan het andere.

tss-evado-taplink

Evado TappLink voor videowalls

Evado TappLink is een uniek product dat u de mogelijkheid geeft om uw schermen aan te sturen via een tablet.Via de TappLink App krijgt u via het CMS te zien welke players en welke uitzendingen beschikbaar zijn. Vervolgens swiped u real-time de uitzending naar het scherm die direct zal worden afgespeeld. TappLink biedt tevens de mogelijkheid om presentaties te geven. U kunt hierbij dan bladeren door de pagina’s van uw presentatie op het tablet en deze verschijnen dan real-time op het grote scherm.

tss-evado-videowall-montage

Videowall montage

Het monteren van een videowall vereist naast goede materialen de nodige kennis en ervaring. De individuele schermen moeten perfect aangesloten gemonteerd worden zodat een mooi totaalbeeld ontstaat. Tevens is het wenselijk dat het muurframe het toelaat dat een scherm naar voren wordt gehaald wanneer dit nodig mocht zijn, voor bijvb. servicewerkzaamheden. Onze monteurs zijn allen vakmensen die snel en professioneel kunnen monteren en werkend opleveren.

Klanten waar we trots op zijn!

Total solution provider

Wij zijn een total solution provider. Dit betekent dat we u het volgende bieden:

  • Template design, content management en play-out software;
  • Player hardware in diverse varianten;
  • Schermen van toonaangevende fabrikanten;
  • Configuratie & installatie;
  • Montage op uw locatie;
  • Project management en training;
  • Uitgebreid scala aan SLA mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Graag gaan wij met u in gesprek om uw wensen en behoeften gezamenlijk te bespreken. Of het nu gaat om toepassingen gebaseerd op standaard narrow casting, combinaties met narrow casting of videowalls, touch applicaties of broadcasting mogelijkheden. Graag nemen we het allemaal, geheel vrijblijvend, met u door.

Neem contact met mij op