Over TSS

TSS is opgericht in 1990 door Jan Bons en heeft zich sinds die oprichting beziggehouden met het ontwikkelen van software en hardware op het gebied van digitale visuele communicatie. In de beginjaren lag de focus hierbij op de broadcast-industrie (TV zenders/producenten) later kwamen hier ook andere marktsegmenten bij zoals corporates, onderwijs, retail, industrie, zorg etc.

TSS historie, van @lpha systeem naar Evado platform

In de beginjaren is TSS vooral actief geweest in het broadcast segment en dan met name TV stations. Met een klein team afkomstig vanuit de TU Delft is TSS gestart. Min of meer bij toeval ontdekten ze een gat in de markt op het gebied van het teletext. Een gebied waar weinig spelers op actief waren en ruimte bood voor een nieuwe naam in de markt. TSS ontwikkelde de software programma’s en bouwden hardware die nodig was om complete textuitzendingen te maken. Met tal van unieke benaderingen en mogelijkheden in het systeem begon het bedrijf klanten te winnen. Door het mogelijk maken van externe koppelingen werden tal van data leveranciers aangesloten.

TSS werd een begrip in de markt en had op een gegeven moment circa honderd TV zenders als klant. Deze maakte gebruik van de @lpha systemen van TSS die nodig waren om text uitzendingen te produceren en uit te zenden. Door de jaren heen werd het dienstenpakket steeds verder uitgebreid. Van text naar interactieve TV, spelshows, subtitling, chat diensten tot complete geautomatiseerde TV zenders.

De technieken en ervaringen in het broadcast segment heeft TSS altijd verder gebruikt in haar vervolg producten. Zo ontstonden stabiele producten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaag de dag heeft TSS nog altijd klanten in het broadcast segment en bedienen we ca.80 TV zenders.

De focus is echter al sinds jaren verschoven naar nieuwe markten met als missie: bedrijven en organisaties die tools geven die het hen mogelijk maakt hun boodschap digitaal visueel aantrekkelijk te communiceren naar hun doelgroep. Deze set van tools, of beter gezegd de combinatie van diverse software programma’s vormen tegenwoordig het vlaggeschip product van TSS, het Evado Platform.

Het Evado platform

Evado 1.0 is ontstaan ongeveer 12 jaar geleden. Een unieke combinatie van software bedoeld om digitaal visueel te kunnen communiceren. Inmiddels vele releases verder is Evado een begrip in de markt als het gaat om digitale visuele communicatie. Dit containerbegrip bestaat uit een breed scala aan oplossingen die allen bedoeld zijn om digitaal te communiceren. Voorbeelden zijn narrowcasting (buiten Nederland aangeduid als Digital Signage) , videowalls, LED walls, interactieve diensten via touch schermen enzovoort.

Onze software ontwikkelaars en product managers zijn continue bezig met nieuwe mogelijkheden, features en innovaties. Dit zorgt er voor dat we een brede en tevens zeer stabiele klantenkring hebben mogen opbouwen door de jaren heen. Grote corporates zoals TenneT of Allianz, maar ook De Nederlandsche Bank of de SVB maken gebruik van Evado. Scholen, ziekenhuizen, pretparken of bibliotheken, zij allemaal zien de meerwaarde van het digitaal visueel communiceren. Het Evado platform biedt hen hierbij praktisch ongelimiteerde mogelijkheden.