Project Description

Client
 Gemeente Eindhoven
Category
Overheid

Begrotingsapp Gemeente Eindhoven.

Wethouder van financiën in Eindhoven, Staf Depla, heeft eind 2013 de Eindhovense Begrotingsapp gelanceerd. Daarmee is Eindhoven de allereerste gemeente in Nederland met een dergelijke app. De app is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de financiën van de gemeente. Het doel is om inzicht te geven in de begroting; welke doelen streeft de gemeente na en hoeveel geld mogen die kosten.

Voor wie?

De app is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de financiën van de gemeente. Het doel is om inzicht te geven in de begroting; welke doelen streeft de gemeente na en hoeveel geld mogen die kosten.

TSS & BMC

De app is door TSS ontwikkeld en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Eindhoven en BMC advies. De app biedt een compleet beeld van de begroting van de gemeente in al zijn facetten. Alle begrotingsteksten zijn makkelijk per programma te raadplegen, maar ook grafieken en beleidsstukken zijn toegevoegd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om direct via de app met een bestuurder te mailen of via social media zoals twitter contact te leggen. De app biedt vooral overzicht en gebruiksgemak.

AppStore

De app is gratis te downloaden uit de Apple Appstore en beschikbaar voor iedereen die een iPad heeft. Binnenkort worden ook de Android en Windows versies beschikbaar gesteld, zodat nog meer mensen er gebruik van kunnen maken.


Eindhoven app