Project Description

Einde aan ‘..even geduld aub..’ meldingen op TV

TSS is al geruime tijd partner van een aantal van de RTL dochters behorende bij de RTL Group. Voor de Nederlandstalige en Duitstalige zenders levert TSS alle teletext editors, inserters en mergers, interactieve teletext en datacasting toepassingen.

Daarnaast heeft TSS een compleet Evado platform geleverd voor inzet en continuering van uitzendingen tijdens storingen in de operationele uitzendstraten van de Nederlandse RTL zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL 8. In plaats van het tonen van de bekende statische “Even geduld aub” meldingen op TV wordt het Evado platform als backup platform ingezet om live uitzendingen voor elk van de zenders te genereren tijdens storingen op een van de RTL zenders.

Over de RTL Group

Met 53 televisiekanalen en 27 radiostations in 12 landen is de RTL Group het grootste Entertainment Netwerk van Europa. Het in Luxemburg gevestigde bedrijf exploiteert TV kanalen en radio stations in Duitsland, Frankrijk, Belgie, Nederland, Luxemburg, Spanje, Hongarije, Kroatie en Zuid-Oost Azië. Het is tevens een van de leidende producenten van TV content zoals talent- en gameshows, drama, dagelijkse soaps en telenovelas zoals Idols, Got Talent, The X Factor, Good Times – Bad Times en Family Feud. De RTL Group kent 3 business units: Television, Content en Radio. Onder Content valt o.a. FremantleMedia, een van de grootste internationale producenten buiten de VS.
Bertelsmann AG is de meerderheidsaandeelhouders van de RTL Group sinds juli 2001, met momenteel 75,9% belang in de groep. De resterende 24,1% van de RTL Group worden via de aandelenbeurzen van Brussel en Luxemburg aangeboden.

rtl_tv_stations_case