Project Description

Client
 RTL
Category
Media & Publishing

Nederlands- en Duitstalige zenders

TSS is al geruime tijd partner van een aantal van de RTL dochters behorende bij de RTL Group. Met name voor de Nederlandstalige en Duitstalige zenders levert TSS alle teletext editors, inserters en mergers, interactieve teletext en datacasting toepassingen.
Tevens levert TSS een ad management systeem, en regelt en implementeert TSS alle live content feeds afkomstig van derden, zoals ANP, Schiphol etc. Voorts heeft RTL Nederland al haar systemen geoutsourced bij TSS die alle 24/7 dienstverlening levert middels haar ASP centrum. De content die ontsloten wordt via TV is ook beschikbaar gemaakt voor andere media zoals Internet en Mobiel.
TSS verzorgt de text broadcasting faciliteiten voor de volgende Nederlandse en Duitse zenders: RTL Television, N-TV, Vox, RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8.

Over de RTL Group

Met 53 televisiekanalen en 27 radiostations in 12 landen is de RTL Group het grootste Entertainment Netwerk van Europa. Het in Luxemburg gevestigde bedrijf exploiteert TV kanalen en radio stations in Duitsland, Frankrijk, Belgie, Nederland, Luxemburg, Spanje, Hongarije, Kroatie en Zuid-Oost Azië. Het is tevens een van de leidende producenten van TV content zoals talent- en gameshows, drama, dagelijkse soaps en telenovelas zoals Idols, Got Talent, The X Factor, Good Times – Bad Times en Family Feud. De RTL Group kent 3 business units: Television, Content en Radio. Onder Content valt o.a. FremantleMedia, een van de grootste internationale producenten buiten de VS.
Bertelsmann AG is de meerderheidsaandeelhouders van de RTL Group sinds juli 2001, met momenteel 75,9% belang in de groep. De resterende 24,1% van de RTL Group worden via de aandelenbeurzen van Brussel en Luxemburg aangeboden.

rtl_tv_stations_case