Project omschrijving

Internationale narrowcasting en Cloud migratie voor Bolidt

De relatie met Bolidt gaat inmiddels alweer terug naar 2015. Het narrowcasting systeem is toentertijd aangeschaft en heeft ruim 5 jaar on premise gedraaid. Midden 2020 zijn de gesprekken weer opgestart en is de wens vanuit IT uitgesproken om het systeem volledig te migreren naar de laatste software in de cloud.

De voornaamste wensen en behoeftes voor het nieuwe systeem waren;

 • Flexibel systeem om interne en toekomstige systemen aan te koppelen voor het
  realiseren van dashboarding;
 • Toevoeging van het Bolidt Innovation Center;
 • Ongelimiteerde design mogelijkheden d.m.v. eigen designer software;
 • Tonen van reisinformatie, waaronder: trein, bus en waterbus;

Brede inzetbaarheid van narrowcasting schermen op verschillende strategische locaties

Met de komst van het nieuwe Evado systeem wordt er breed gebruik gemaakt van dit krachtige communicatiemiddel. De schermen hangen zowel in de centrale ruimtes, bij de koffiecorners, op de kantoren, in de brasserie en productieomgeving. Met de uitbreiding richting het Innovation Center worden de narrowcasting uitzendingen ook bij R&D en op een mobiel verrijdbaar scherm getoond.Tot slot wordt er ook in de vestiging in Miami gebruik gemaakt van onze narrowcasting software.

Met deze transitie zijn er nu 12 players actief en het netwerk zal in de komende tijd nog verder groeien.  De schermen worden grotendeels gebruikt voor het stimuleren van de interne communicatie en creëren van verbinding tussen de verschillende collega’s. In het Innovation Center en bij de receptie worden bezoekers en potentiële klanten bereikt met stimulerende content.

 Projectbeschrijving narrowcasting bij Bolidt

TSS heeft een compleet nieuw CMS opgeleverd met een standaard template set in de huisstijl van Bolidt. Om grafisch alle kanten op te kunnen en niet vast te zitten aan de standaard templates wordt er ook gebruik gemaakt van de Evado Designer software.

Er zijn 12 nieuwe professional players geleverd, geschikt voor high-performance narrowcasting uitzendingen. In de dienst zijn tevens een 3 tal extra OV templates ontwikkeld met real-time informatie van de dichtstbijzijnde bushalte, trein en waterbus.  Er heeft een redactie en beheerders training plaatsgevonden voor zowel de marketing afdeling als systeembeheer. De montage en installatie van de players is door Bolidt zelf verzorgd.  De hosting in de cloud en de service level zijn voor dit project voor 36 maanden afgesloten.

Uitbreiding 2021:
Na een succesvolle migratie naar de cloud is er besloten om de narrowcasting configuratie uit te breiden met 7 players en schermen.

Over de klant

Bolidt Kunstoftoepassingen is in de afgelopen 55 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste en innovatieve spelers op gebied van kunststoftoepassingen. Bolidt kunststofsystemen vindt u terug in de vorm van industriële vloeren, scheepsdekken, slijtlagen in de wegen- en utiliteitsbouw en sportvloeren. Bolidt zet in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan.

Project details:

 • Klant: Bolidt

 • Regio: NL en US

 • Aantal locaties: 2 ( Rotterdam , Miami )

 • Aantal schermen: 19

 • Oplossing: Narrowcasting

 • Toepassing: corporate communicatie, interne communicatie, experience center

 • Opgeleverd: Initieel 2015, migratie cloud Q1 2021