Project omschrijving

Complete audiovisuele inrichting showroom Deli Home

Doelstelling: het leveren van een complete audiovisuele inrichting bestaande uit: narrowcasting, touchschermen, videowall, touchtafels en audio voor de nieuwe showroom van DeliHome.

Deli Home is een multinationale producent en leverancier van DIY ( doe het zelf) en bouwmaterialen van bekende merken zoals CanDo, Bruynzeel, Lundia en Skantrae. Eind 2017 heeft Deli besloten om met haar hoofdkantoor te gaan verhuizen. Op de nieuwe locatie zou een grote showroom ingericht moeten gaan worden. TSS is gevraagd om mee te denken over de audiovisuele inrichting van deze showroom. Na diverse gesprekken en een uitgewerkt plan heeft Deli Home het totale project aan TSS gegund. 

Creëer een showroom vol beleving door imponerend beeld en geluid

Dat was in feite de vraag die Deli Home aan ons voorlegde. Omdat er binnen de organisatie geen ervaring of kennis aanwezig was op audiovisueel gebied zijn we eerst begonnen met het inventariseren en concretiseren van de vragen en wensen. Op basis daarvan is een totaalconcept uitgewerkt.  

De wensen waren veelzijdig. De showroom moest bijvoorbeeld voor zowel zakelijke relaties als particulieren ingezet kunnen worden. Er zou een zitje komen waar mensen geëntertaind zouden worden als ze even moesten wachten. Als mensen de showroom binnen zouden gaan dan zou een grote videowall direct moeten zorgen voor een WOW! moment. De adviseurs van het bedrijf wilden graag gebruik maken  touch schermen en touch tafels.  Op die manier kon er veel getoond en gedemonstreerd worden.  

Een professionele geluidsinstallatie maakt alles compleet

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Maar geluid maakt het meestal helemaal af. Daarom ook de vraag om in de gehele showroom te zorgen voor een professioneel audio systeem. Zodat waar de bezoekers ook zouden lopen er altijd aangename muziek hoorbaar zou zijn. 

TSS Evado Deli Home Narrowcasting systemen
TSS Evado Deli Home Showroom inrichting

Audiovisuele ontzorging – van A tot Z

Om aan alle wensen van Deli Home te kunnen voldoen is een oplossing gecreëerd op basis van het Evado platform van TSS. Dit systeem heeft als kernfunctie om een breed scala aan audiovisuele diensten aan te sturen. Met een uitgebreide content management omgeving is het mogelijk om zowel narrowcasting schermen, videowalls en touch schermen te beheren. Het project is ingericht met de volgende onderdelen. 

Narrowcasting als wachtverzachter bij de ontvangst

Een narrowcasting scherm bij de zitjes in de ontvangstruimte zorgt er voor dat mensen die even moeten wachten worden vermaakt met diverse content. In dit geval is een LG scherm ingezet die via een Evado player de uitzending op het scherm toont 

Videowall als eyecatcher in de showroom

TSS Evado Deli Home Showroom-Video walls

Voor het creëren van impact is gekozen voor een 2×2 videowall. Oftewel, een videowall bestaande uit in totaal vier schermen. Deze videowall toont mooie sfeerbeelden van opgeleverde projecten maar zorgt ook voor branding. Regelmatig komen ook de logo’s van de diverse merken van Deli voorbij. 

De videowall wordt op de hoogste resolutie aangestuurd. In dit geval is dat 4K. Om dit te bereiken hebben we een Evado videowall controller ingezet. Op deze manier wordt de content altijd superscherp op de videowall weergegeven.

Touchscherm oplossing voor interactiviteit

Deli Home heeft haar product portfolio ingedeeld in categorieën, om precies te zijn vijf verschillende. Denk hierbij aan bijvoorbeeld “Hout” waarbij het gaat om houten vloeren. Of de categorie “Sanitair”. Voor elke categorie is een touchscherm ingezet in dat betreffende deel van de showroom. Voor elk scherm is door TSS in nauwe samenwerking met Deli een touch dienst uitgedacht en ingericht in het Evado systeem. 

TSS Evado Deli Home Showroom Touch screens
TSS Evado Deli Home Digital Signage

Bezoekers kunnen zelfstandig gebruik maken van de touch schermen. Maar ook de adviseurs kunnen de schermen gebruiken om tal van producten en toepassingen te laten zien. De meeste schermen bieden zelfs de mogelijkheid om via de touch schermen naar een achterliggende configurator te gaan. 
Via deze tool kan dan een kast worden samengesteld of bijvoorbeeld een houten vloer. De touchschermen zijn in portrait mode (verticaal) gemonteerd. Ze worden aangestuurd via Evado players. 

Touchtafel voor hypermodern demonstreren

Ook een touchtafel ontbreekt niet in de showroom. Deze wordt vooral ingezet om klanten te informeren. Dit kan d.m.v. foto’s, video’s of door PDF files heen te bladeren. Een uitermate hippe manier om informatie te delen. 

Showroom audio, muziek op elke plek

Om het helemaal af te maken zijn 22 speakers door de gehele showroom opgehangen. De selectie van de locaties van de speakers is zo gedaan dat overal op hetzelfde volume muziek te horen is. Voor de ze oplossingen hebben we gebruik gemaakt van Apart Audio. De oplossing is gebaseerd op streaming audio (internet radio). Tevens is er de mogelijkheid om via een centrale microfoon mededelingen te doen. 

Audiovisueel totaalproject, van consultancy tot realisatie

Samengevat heeft TSS voor Deli Home een compleet audiovisueel project geleverd. Van advies, inrichting van het CMS en het maken van templates en touch diensten. Tot het monteren van schermen en players. Uiteraard zijn trainingen en diverse service levels ook volledig verzorgd. 

Over Deli Home

Deli Home is actief in de B2B-markt waarbij we nauw in contact staan met klanten in zowel de consumenten- als de professionele markt met daarbij een sterke focus op de eindconsument. Onze klanten zijn grootschalige retailers in DHZ, bouwmaterialen groothandels, woninginrichters en online retailers.