Project omschrijving

Narrowcasting en draadloos presenteren bij Fruitmasters

Midden 2020 zijn de gesprekken gestart met de marketingafdeling van Fruitmasters over de uitdagingen die de organisatie kent op gebied van interne communicatie. Uit de gesprekken kwam naar voren dat de kloof tussen het kantoor en de productieomgeving verkleint diende te worden. De eerste oriëntatiegesprekken zijn midden corona gestart en hebben online plaatsgevonden.

Al snel kwam Fruitmasters tot de conclusie dat het middel narrowcasting een goede oplossing biedt voor de huidige communicatie uitdagingen. Narrowcasting past goed binnen de toekomstige en digitale ambities die het bedrijf zichzelf heeft gesteld. De verbouwing van de brasserie was de eerste aanleiding om te investeren in een narrowcasting configuratie. Omdat de oplossing een nieuw communicatiemedium is, is gekozen om klein te starten en van daaruit structureel uit te breiden naar andere interne strategische locaties.

De voornaamste eisen die werden gesteld aan een narrowcasting systeem waren:

 • Flexibel systeem om interne en toekomstige systemen aan te koppelen;
 • Ongelimiteerde design mogelijkheden;
 • Simpel in gebruik met mogelijkheden om snel uit te kunnen breiden;
 • Het kunnen schakelen tussen inputs, waaronder; Airtame, audio en player;
 • Afspelen van audio over de boxen van de display.

Hoe wordt de narrowcasting ingezet en wat zijn de toekomstige intenties?

Het scherm in de brasserie wordt ingezet om medewerkers te informeren, maar ook om presentaties te geven voor medewerkers of leveranciers. De ruimte is groot en het 98” scherm komt hierbij goed van pas om vanuit marketing perspectief te werken aan internal en external branding. Interne communicatie boodschappen komen extra goed tot zijn recht op zo’n groot scherm.

In de koffiecorner wordt het scherm hoofdzakelijk gebruikt voor interne communicatie. Aangezien er diverse verbouwingen gepland staan voor de komende periode, is de doelstelling om het aantal schermen uit te breiden door heel de organisatie. De focus ligt in eerste instantie op de bedrijfskantines waar medewerkers samenkomen. Het koppelen van o.a. het HR vacature systeem en eventuele productiesystemen zullen op een later moment worden toegevoegd.

De narrowcasting oplossing voor Fruitmasters

TSS heeft een CMS en standaard template set in de huisstijl van Fruitmasters opgeleverd. Daarnaast is onze designer software meegeleverd, zodat de marketing afdeling flexibel blijft in design mogelijkheden. Er zijn 2 professional players geleverd, geschikt voor high-performance narrowcasting uitzendingen. Tevens zijn er een 43” en 98” scherm geleverd van Philips.

Neets & Airtame als extra functionaliteit

Voor het aansturen van het 98” scherm is een Neets control paneel geleverd voorzien van alle bekabeling en inputs. Met de Neets controller kan het scherm aan en uit gezet worden en de ingang van het scherm gekozen worden. Daarnaast kan er geschakeld worden naar de “player”, waarmee de narrowcasting uitzending getoond kan worden. Er is tevens een input “Airtame”, hetgeen gebruikt wordt om draadloos te presenteren. De Neets controller biedt de mogelijkheid om het volume van de verschillende bronnen te regelen.

Het platform stelt ons in staat om op een doeltreffende manier noodzakelijke communicatie over te brengen op al onze collega’s, ongeacht afdeling of vestiging. Het platform is gebruiksvriendelijk en stelt je in staat om snel en op visuele wijze te communiceren. Daarnaast is het breed inzetbaar voor verschillende doeleinden zoals welkomstboodschappen voor onze relaties in de receptie, bedrijfsinfo voor collega’s die geen beschikking hebben over een laptop en voor vacatures zodat het oude prikbord met pensioen is. De service van TSS is zeer persoonlijk en storingen worden snel en adequaat opgelost.

Tim Kievits - Brand- & contentmanager, Fruitmasters

Trainingen

Er heeft een redactie en beheerders training plaatsgevonden voor zowel de marketing afdeling als systeembeheer. De montage en installatie van de players en schermen heeft TSS verzorgd. De hosting in de Cloud en de service level zijn voor dit project voor 36 maanden afgesloten.

Uitbreiding november 2020

Na een succesvolle pilot is besloten om de schermen uit te breiden bij de receptie en alle kantines van de productielijnen en pakstations. Het betreft hier het hoofdkantoor in Geldermalsen (9 schermen), Kapelle (1 scherm) & Ochten (1 scherm)

Over de klant

Fruitmasters is een afzetorganisatie waarbij ruim 400 fruittelers zijn aangesloten en waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Geldermalsen. Fruitmasters draagt zorg voor het vermarkten van fruit in zowel het binnen als buitenland. Daarbij begeleidt Fruitmasters het fruit vanaf de teelt tot aan de aanschaf voor de consument. Van sorteren en verpakken tot en met marketing en winkelvloerpresentatie.

Fruitmasters 98 inch scherm

Project details:

 • Klant: Fruitmasters

 • Regio: Betuwe, Gelderland & Zeeland

 • Aantal locaties: 3

 • Aantal schermen: 14 (1 x 98″+ 1 x 65″+ 12 x 50″)

 • Oplossing: Multifunctionele Narrowcasting

 • Toepassing: Interne communicatie & draadloos presenteren

 • Opgeleverd: Eerste oplevering Q4 2020