Project omschrijving

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim is een van de grotere HBO instellingen van Nederland. Met ruim 27.500 studenten, duizenden cursisten en 2.750 medewerkers in de plaatsen Zwolle, Lelystad en Almere. Windesheim heeft begin 2011 de wens geformuleerd om narrowcasting te gaan toepassen binnen haar omgevingen voor het informeren van haar studenten.

Voorselectie

Ter ondersteuning is een extern consultancybureau in de arm genomen die door middel van web research een eerste selectie van potentiele leveranciers heeft geselecteerd. De voorselectie bestond uit 8 partijen die elk een vragenlijst met 50 vragen toegezonden heeft gekregen. Op basis van de antwoorden op die vragen zijn 3 partijen overgebleven die zijn uitgenodigd voor een presentatie op locatie Zwolle.

Keuze van de narrowcastingleverancier

Hogeschool Windesheim heeft op basis van de presentatie/demonstratie van TSS, alsmede de specificaties van het Evado systeem en het feit dat TSS het totale traject kon invullen, besloten de opdracht te gunnen aan TSS. Op 3 september 2011 is de eerste uitrol een feit op locatie Almere waar een compleet nieuw gebouw is ingericht.

Configuratie

De narrowcasting configuratie voor Windesheim bestaat uit inmiddels meer dan 75 players, een centraal Evado CMS op locatie Zwolle en een aantal Designers. Er zijn diverse rollen gedefinieerd zoals Administrators, Template Designers en Content Editors. Naast redactie wordt ook gebruik gemaakt van automatische contentfeeds en zal ook roosterinfo (Untis) worden toegevoegd.

Outdoor LED schermen
Naast de Narrowcasting schermen heeft TSS twee Outdoor LED schermen geleverd aan Windesheim. Het betreft een Outdoor LED scherm van 9 vierkante meter met een pixel pitch 8 en een Outdoor LED van 10 vierkante meter met een pixel pitch 25. De schermen worden ingezet voor communicatie met leerlingen, bezoekers en voorbijgangers.

Videowall schermen
Recent heeft TSS als uitbreiding twee keer een 3×2 videowall geleverd aan Hogeschool Windesheim. Deze videowalls worden aangestuurd op de hoogste resolutie door de Evado Videowall Controller EVC600. Hiermee wordt elk scherm op een resolutie van 1920×1080 pixels aangestuurd.