Project omschrijving

Narrowcasting voor Luzac

Narrowcasting in het onderwijs is niet meer weg te denken. Via de informatieschermen op scholen worden leerlingen & studenten, medewerkers maar ook ouders geïnformeerd over alle belangrijke zaken die binnen de school spelen. Omdat de jeugd opgroeit in een tijdperk van digitalisering sluit het inzetten van narrowcastingschermen perfect aan bij deze doelgroep.

Deze argumenten waren voor Luzac ook de reden om binnen hun locaties gebruik te gaan maken van communicatie via tv schermen. In 2021 zijn we vanuit TSS met Luzac in gesprek geraakt. In het tweede kwartaal van 2022 heeft Luzac aan TSS de order gegund. In totaal wordt er op alle 16 vestigingen gebruik gemaakt van narrowcasting. Om te beginnen worden in totaal 36 players ingezet.

Evado Narrowcasting voor het onderwijs

Het Evado systeem van TSS biedt een breed palet aan mogelijkheden op het gebied van digitale visuele communicatie. Luzac gaat gebruik maken van de Evado Cloud waarbij de oplossing volledig in de cloud is ondergebracht. TSS levert voor dit project het volgende aan Luzac. Allereerst gaat het om de noodzakelijke software licenties, deze vallen uiteen in drie onderdelen.

logo luzac

Narrowcasting Software

  • Evado Narrowcasting Enterprise Cloud CMS licentie;
  • Evado Designer software licentie waarmee Luzac zelfstandig ongelimiteerd templates kan maken;
  • 36 Evado player software licenties;

Narrowcasting Hardware

Naast alle software zijn vanzelfsprekend ook narrowcasting players nodig. Onze Evado players software wordt op de player hardware geïnstalleerd en geconfigureerd. Zodra de player op een Luzac vestiging wordt voorzien van stroom en een internetverbinding dan zoekt de player direct contact met het Evado CMS in de Cloud. Vervolgens haalt de player de juiste uitzending inclusief content en afspeelprogramma (schedule) op. TSS levert aan Luzac 36 Evado professional narrowcasting players incl. HDMI kabel en wall mount kit;

Narrowcasting Services

TSS verzorgt voor Luzac het complete project. Dit houdt ook in dat het CMS volledig wordt ingericht naar de wensen van Luzac. Denk hierbij onder andere aan het inrichten van de gebruikers en alle rechten en rollen per vestiging. Ook het creëren van koppelingen met externe databronnen is in dit project aanwezig. Concreet gaat het om twee externe feeds te weten: een koppeling met Sharepoint en een koppeling met Xedule.

Naast alle bovengenoemde onderdelen levert TSS ook een training aan alle Evado gebruikers. Tevens is er een SLA (service level agreement) afgesloten door Luzac. Via de SLA heeft Luzac altijd toegang tot de helpdesk van TSS en alle mogelijke serviceverlening.

Over Luzac

Luzac ziet het als haar persoonlijke missie om iedere schooldag opnieuw voor haar leerlingen en hun ouders de allerbeste school van Nederland te zijn én te blijven. En dat doen ze o.a. door in diverse 10 punten uit te blinken. Denk bijvoorbeeld aan kleinschalig onderwijs, lesprogramma’s op maat en geen huiswerk maken thuis maar op de school zelf.

Project details:

  • Klant: Luzac

  • Regio: Heel Nederland

  • Aantal locaties: 16

  • Aantal schermen: 36

  • Oplossing: narrowcasting 

  • Toepassing: Interne Communicatie

  • Opgeleverd: Q3 2022