Project omschrijving

Corporate communicatie maar ook entertainment bij NCOI

Doelstelling: Een narrowcasting netwerk realiseren voor NCOI t.b.v. interne communicatie- en entertainment doelstellingen.

Begin 2017 is het hoofdkantoor van de NCOI Groep grondig verbouwd. Bij deze verbouwing hebben ze op 10 strategische plekken in het pand mooie TV schermen ingebouwd. Daarna heeft Jeffrey Appel (ICT Medewerker) contact met ons opgenomen voor een oplossing om deze schermen van content te kunnen voorzien. Doel is om de gekozen oplossing  gefaseerd verder uit te breiden binnen NCOI Groep en haar zuster en dochter ondernemingen. Bij de selectie voor een leverancier is door NCOI Groep dan ook nadrukkelijk rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Het idee was om de schermen in te gaan zetten voor corporate communicatie en een stukje nieuws, weer, verkeer en entertainment. De technische infrastructuur met de bekabeling lag er en de TV schermen hingen er al. Een eenvoudig software platform voor de aansturing ontbrak echter nog. In een maand tijd zijn we van kennismaking via een demo en onderhandeling rondes gekomen tot een definitieve samenwerking.

Marieke van Lieshout, communicatiemanager NCOI Groep

“Wij hebben gekozen voor EVADO, omdat het systeem gebruiksvriendelijk, flexibel en goed te beheren is.”

Interne communicatie en live tv

De content behoefte is niet op iedere verdieping en ook niet voor ieder tv scherm hetzelfde. Daarom hebben we voor ieder TV scherm een player geleverd. Het Evado CMS, welke lokaal op een eigen server staat geïnstalleerd, is doormiddel van Active Directory gekoppeld aan de reeds bestaande rechten en rollen structuur binnen de NCOI Groep. Daarnaast zijn er koppelingen met de SharePoint omgeving voor interne nieuwsberichten, Nu.nl en Buienradar.nl. Deze geautomatiseerde content wordt weer afgewisseld met handmatig te plaatsen en vooruit geplande content pagina’s. Met de Evado Designer maakt NCOI zelfstandig regelmatig nieuwe templates in de eigen huisstijl. Ook hebben we diverse medewerkers getraind om snel en efficiënt met het systeem aan de slag te kunnen gaan.

Bij de  eerste uitbereidingen ontstond de situatie dat er wel meerdere schermen werden geplaatst waarop altijd dezelfde content moet worden getoont. Voor de afdeling Sales en de afdeling Advies en Voorlichting ging dit om afdeling specifieke boodschappen.

Tijdens de Olympische Spelen van 2018 hebben we tijdelijk een video stream van de NOS op alle schermen gezet. Hierdoor kon iedereen mee kijken naar de memorabele rit van Sven Kramer op de 10 kilometer.

Project omschrijving NCOI Groep

We zijn gestart met het installeren van het Evado CMS op een van de eigen servers binnen het NCOI netwerk. Verder hebben we 10 players inclusief Evado player software licentie geleverd en een Evado designer licentie geïnstalleerd. Na de training had NCOI alle tools en vaardigheden om het systeem optimaal te gebruiken.

Begin 2018 hebben we de configuratie verder uitgebreid met een extra player voor de directie kamer, extra player met splitter naar 8 schermen voor de Sales afdeling en een player met splitter naar 6 schermen voor de afdeling Advies en Voorlichting. Ook hebben we tien LG schermen geleverd en de volledige montage verzorgd.

Halverwege 2018 is aangegeven dat men de behoefte heeft aan een klein (tablet formaat) scherm. Dit scherm moet ook aan het Evado platform gekoppeld worden en op afstand van content kunnen worden voorzien. Hier hebben we gekozen voor een Aopen 15.6 inch professional display met metalen behuizing inclusief Evado narrowcasting player softwarelicentie.

Eind 2018 hebben opnieuw twee extra LG schermen geleverd en gemonteerd op de afdeling Advies en Voorlichting. Ook hier worden nu dus in totaal 8 schermen aangestuurd vanuit één player.

Op dit moment zijn er plannen om zowel op het hoofdkantoor van de NCOI groep als bij diverse dochterondernemingen het platform verder uit te breiden.

Over NCOI Groep

Het is de missie van NCOI Groep een Leven Lang Leren te faciliteren in Nederland. Naast ons bekendste merk NCOI Opleidingen maken diverse gerenommeerde opleiders deel uit van NCOI Groep, zoals Scheidegger, NTI, Schoevers, ISBW, Computrain, Markus Verbeek Praehep, NIBE-SVV, Pro Education, ISES, LECTRIC en Bestuursacademie Nederland. NCOI Groep heeft circa 1200 medewerkers en circa 3500 actieve freelance professionals. NCOI is preferred supplier bij het grootste deel van de Top 500 organisaties in Nederland. www.ncoi.nl

Project details:

  • Klant: NCOI Groep

  • Regio: Utrecht

  • Aantal locaties: 1 hoofdkantoor in Utrecht

  • Aantal schermen: 13 players , 27 schermen en 1 Aopen 15” all-in one scherm

  • Oplossing: Narrowcasting

  • Toepassing: Branding, corporate communicatie, event communicatie, entertainment

  • Opgeleverd: Eerste oplevering Q3 2017, diverse uitbereidingen in 2018 en nieuwe uitbereidingen gepland voor 2020