Project omschrijving

Narrowcasting & videowall Reynaers Aluminium

Begin 2020 zijn wij benaderd door Reynaers over het huidige narrowcasting systeem, welke niet meer voldeed aan de wensen en behoeftes van de interne organisatie. Op dat moment bestond de configuratie in Nederland uit een videowall (2×2) en een scherm in de kantine. Ze wilden meer uit het narrowcasting systeem halen, zonder enige vorm van beperking. Hiermee bedoelden ze enerzijds de techniek en anderzijds de vormgeving van templates. Het systeem diende flexibel en schaalbaar te zijn om snel te kunnen uitbreiden naar alternatieve locaties, zowel binnen de interne organisatie als bij klanten.

Na vergelijking met een 3-tal andere partijen in de markt is gekozen voor het Evado platform, gezien de veelzijdigheid van het systeem en het gebruikersgemak.

De belangrijkste technische en functionele eisen die aan het systeem zijn gesteld waren:

 • De mogelijkheid om eigen templates te maken;
 • Zelf toevoegen en realiseren van data koppelingen (o.a. Power BI);
 • Stand-by schakelen van schermen i.v.m. duurzaamheid;
 • Aansturing van videowall schermen op de hoogste resolutie;
 • Koppelingen met Sharepoint.

Een flexibel narrowcasting systeem dat voorziet in ongelimiteerde design mogelijkheden

Het scherm in de kantine wordt ingezet om medewerkers te informeren. De videowall wordt met name gebruikt om het bedrijf te profileren richting klanten en toeleveranciers. De afdeling marketing & communicatie zijn de hoofdgebruikers en verzorgen zowel intern als extern de communicatie binnen het bedrijf. Doelstelling op lange termijn is om de diverse interne systemen te koppelen aan het Evado platform. Er zijn plannen om de configuratie uit te breiden richting de productieomgeving en andere kantoren. Dashboarding zal hier centraal staan, zoals het tonen van productieorders, lead times en planningen. Daarnaast wordt nagedacht over de uitbreiding van touch oplossingen bij klanten. Het Evado platform zal als centraal communicatieplatform dienen om data uit verschillende interne systemen van de organisatie te tonen.

De oplossing

TSS heeft een CMS en standaard template set in de huisstijl van Reynaers opgeleverd. Er is 1 professional player geleverd met een grotere opslag en geschikt voor high-performance narrowcasting uitzendingen. Voor de aansturing van de 2×2 videowall is tevens een Datapath geleverd, zodat de schermen op de hoogste resolutie aangestuurd kunnen worden. De videowall player is een door TSS samengestelde player die bestaat uit de verschillende A+ componenten, zowel qua processing als op grafisch gebied. Op die manier wordt de hoogste performance gerealiseerd.

Er heeft een redactie en beheer training plaatsgevonden voor de marketing afdeling. IT zal het systeem beheren en de andere gebruikers zijn verdeeld over verschillende afdelingen van de organisatie. De montage en installatie van de players heeft Reynaers zelf verzorgd. De hosting in de cloud en de service level zijn voor dit project voor meerdere jaren afgesloten.

Over de klant

Reynaers Aluminium ontwikkelt en verkoopt innovatieve en duurzame aluminium oplossingen, zoals onder andere ramen, deuren en schuifsystemen. Reynaers is niet alleen een leverancier, maar ook een waardevolle partner voor architecten, fabrikanten, installateurs van zonnepanelen, projectontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers. Het bedrijf is opgericht in 1965 en heeft momenteel 2322 werknemers in 40 landen wereldwijd in dienst en exporteert naar ruim 70 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Belgische Duffel.

Project details:

 • Klant: Reynaers Aluminium

 • Regio: Limburg

 • Aantal locaties: 1

 • Aantal schermen: 5

 • Oplossing: Videowall & Narrowcasting

 • Toepassing: Interne communicatie & product informatie

 • Opgeleverd: Eerste oplevering Q4 2020