Project omschrijving

Narrowcasting bij Rijndam Revalidatie

Eind van vorig jaar, 2020, werden we bij TSS gebeld door Maar AV. Zij waren in contact gekomen met mensen vanuit de Dirk Kuyt Foundation en Rijndam Revalidatie. Er bestond namelijk bij Rijndam de behoefte om via narrowcasting schermen te gaan communiceren met hun patiënten.

Patiënten van Rijndam Revalidatie zijn vaak nog op zoek naar een mogelijkheid om hun sportieve leven (opnieuw) vorm te geven. Door middel van schermen in o.a. de wachtruimtes, was het de bedoeling om een indruk van deze mogelijkheden te geven en patiënten te ondersteunen om een nieuwe start te maken met aangepast sporten.

Dirk Kuyt Foundation & Rijndam revalidatie

Na een eerste kennismaking en demo van het Evado systeem op locatie van Maar AV tussen Rijndam, Dirk Kuyt Foundation en TSS werd al snel besloten om het project in gang te zetten. De Dirk Kuyt Foundation besloot om de financiering voor haar rekening te nemen. Hierbij werd aan alle betrokkenen in het project gevraagd om tevens financieel wat bij te dragen.

narrowcasting dirk kuyt
rijndam narrowcasting

Narrowcasting hoofdlocatie Rijndam Revalidatie

In januari 2021 is gestart met het project. In samenwerking met Rijndam zijn templates gemaakt in de huisstijl van Rijndam, is het Evado CMS ingericht en zijn de players geconfigureerd. Niet veel later zijn de schermen en players door Maar AV op locatie Westersingel Rotterdam gemonteerd en is het project volledig opgeleverd. De samenwerking tussen alle partijen verliep erg soepel waarvoor we een ieder vanuit onze kant graag willen bedanken.

De veelzijdige kracht van narrowcasting

Vanuit TSS hebben we al vele invullingen gezien als het gaat om narrowcasting projecten. De motieven vanuit Rijndam en DKF waren we nog niet eerder tegengekomen. Het is een mooie gedachte dat narrowcasting technologie kan bijdragen aan het motiveren, ondersteunen en helpen van mensen die met een revalidatietraject te maken hebben.

evado narrowcasting rijndam
rijndam revalidatie narrowcasting

Over Rijndam Revalidatie

Rijndam is specialist in complexe revalidatievraagstukken. Samen met u werken we aan uw revalidatie. We doen dat centraal als het nodig is en dichtbij huis als het mogelijk is. We volgen de ontwikkelingen op de voet, doen onderzoek en zijn een kweekvijver voor talent. Want we geloven dat de balans tussen opleiden, onderzoeken en behandelen tot de beste zorg voor onze patiënten leidt. We leveren niet alleen hoogwaardige revalidatiezorg voor inwoners van Zuidwest-Nederland. Door te investeren in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs werken we ook actief mee aan de ontwikkeling van revalidatiegeneeskundige zorg.

Over Dirk Kuyt Foundation

“In 2005 heb ik besloten de Foundation op te richten vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij. Ik heb er bewust voor gekozen om de gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen. Voor velen van ons is sporten namelijk vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden. We ondersteunen en organiseren grote events, maar ook kleine lokale evenementen ondersteunen we graag. Als ik mensen met een beperking zie genieten van hun sport en het enthousiasme waarmee ze dat doen, dan geniet ik ook en ben trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!”

– Dirk Kuyt

Project details:

  • Klant: Rijndam Revalidatie

  • Regio: Rotterdam

  • Aantal locaties: 1

  • Aantal schermen: 6

  • Oplossing: Narrowcasting

  • Toepassing: Interne communicatie

  • Opgeleverd: Q1 2021