Project omschrijving

Rijnmond start met Evado Corporate Screensaver

Veel bedrijven zijn bezig met hoe ze een goede informatievoorziening kunnen opzetten richting hun medewerkers. De mogelijkheden zijn tegenwoordig legio maar welke tools zijn nu geschikt voor welk bedrijf. Daarnaast, hoe effectief zijn die communicatiemiddelen? Een betere interne communicatie realiseren zou natuurlijk het uiteindelijke doel moeten zijn ?

Zo kwamen wij ook in gesprek met Rijnmond. Rijnmond is een Nederlandse publieke media-instelling voor radio, televisie en internet voor de regio Rijnmond, in de provincie Zuid-Holland. Ook hier spelen uitdagingen op het gebied van intern communiceren. Medewerkers gaven aan dat ze berichten misten en niet altijd op de hoogte waren van wat er speelde binnen het bedrijf.

De juiste oplossing voor het juiste communicatiepatroon

Of een communicatiemiddel slaagt in zijn opzet hangt ook voor een groot gedeelte af van het communicatiepatroon. Simpel gezegd kun je stellen dat er push en pull communicatie is maar als je verder kijkt zie je dat er meerdere communicatiepatronen zijn.

Als je je interne medewerkers goed wil bereiken zet dan een mix in van diverse middelen. Rijnmond maakt gebruik van een geavanceerd intranet. Ook werden er vanuit deze omgeving emails gegenereerd en verstuurd. Echter, deze berichten werden lang niet altijd opgepikt door de doelgroep. Een medewerker moet actief zelf naar het intranet toegaan om het nieuws te zien. Een email zakt in de loop van de werkdag al snel weg en wordt vergeten.

Corporate screensavers zorgen voor doeltreffende communicatie

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je nieuwe berichten vanuit de interne organisatie wel aankomen bij je doelgroep. En, nog belangrijker, dat ze ook daadwerkelijk gelezen worden? Kies dan voor een communicatiemiddel waarbij je je boodschap actief brengt naar je medewerker. Zorg ervoor dat je medewerker hoe dan ook met de informatie wordt geconfronteerd. Met andere woorden, zorg ervoor dat je boodschap gewoon niet te missen is.

Communicatiemiddelen zoals narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, of corporate screensavers doe precies dit. Met name de corporate screensaver is uitermate effectief. Dit is dan ook de reden dat Rijnmond besloot om de Evado Screensaver in te gaan zetten. Op maar liefst 150 werkplekken wordt nu via de screensaver gecommuniceerd met de doelgroep.

Voordelen van een corporate screensaver

Het grote voordeel van de screensaver is dat je boodschap altijd gezien wordt. Na een bepaalde tijd van inactiviteit wordt de corporate screensaver geactiveerd op de laptop of desktop en wordt het laatste nieuws getoond. De boodschap wordt niet alleen gezien de medewerker wanneer hij terugkeert naar zijn werkplek. Andere medewerkers die werkzaam zijn in dezelfde omgeving zullen de berichten waarschijnlijk ook zien op het scherm van de afwezige collega. In feite sla je dus twee vliegen in 1 klap en krijgt je interne communicatie echt een boost!

Project details:

  • Klant: Rijnmond

  • Regio: Zuid-Holland

  • Aantal locaties: 1

  • Aantal licenties: 150

  • Oplossing: Corporate Screensaver

  • Opgeleverd: Q1 2023