Project omschrijving

Roveg Fruit lanceert Corporate TV met productiedata en algemene bedrijfsinformatie

In eerste instantie kwam Roveg bij ons terecht met de vraagstelling om data op de productievloer visueel te gaan tonen.  Er werken bij Roveg diverse nationaliteiten verspreid over verschillende vestigingen. Het was hierbij belangrijk dat op de werkvloer informatie werd getoond op schermen over performance en service.

Hoewel de focus lag op productiedata is gekozen om te starten met een pilot op het hoofdkantoor in Waddinxveen. Deze pilot is gericht op algemene bedrijfsinformatie op diverse schermen door het pand. Na succesvol slagen van de pilot zal er uitgebreid worden richting de productievloer en de andere internationale vestigingen. Doelstelling is om interne communicatie te verbeteren door middel van begrijpbare en eenduidige communicatie.

Belangrijke voorwaarden / eisen aan het systeem:

 • Web-based systeem
 • Real-time sturen van data
 • Schermen via stand-by aan en uitzetten op vaste tijden op de dag
 • Plannen van content
 • Rechten en rollenstructuur i.v.m. verschillende gebruikers
 • Schaalbaarheid

Één platform voor het realiseren van de digitale ambitie

Het Evado platform wordt hoofdzakelijk ingezet voor het verbeteren van communicatie richting de medewerkers. De schermen bevinden zich in het magazijn, bij de commerciële afdeling en op de productievloer. Elk scherm toont zijn afdelingsspecifieke content wat wordt afgewisseld met corporate content. Het systeem wordt breed ingezet door verschillende interne gebruikers, zoals Marketing & Communicatie, HR en Productie. Het tonen van datakoppelingen en dashboards op de productievloer zal de volgende stap worden. Hierbij zal het sturen op KPI’s verder worden doorgevoerd in de organisatie. Real-time dashboarden zal door middel van een webpagina gerealiseerd worden, met als doel meer inzicht geven in het productieproces.

Een flexibele en schaalbare narrowcasting oplossing

TSS heeft een CMS en standaard template set in de huisstijl van Roveg Fruit opgeleverd. Er zijn 4 professional players geleverd met een grotere opslag en geschikt voor high-performance narrowcasting uitzendingen. Tot slot zijn er 3 professional displays (50”) van Philips geleverd. Er heeft een redactie en beheer training plaatsgevonden. IT zal het systeem beheren en de andere gebruikers zijn verdeeld over verschillende afdelingen van de organisatie. De montage en installatie van de players en schermen zijn voor dit project gerealiseerd. Er zijn vlakke muurbeugels bijgeleverd. De hosting in de cloud en de service level zijn voor dit project voor 36 maanden afgesloten.

Kevin Berkhof, Manager ICT:“Roveg heeft primair voor narrowcasting gekozen om op de productievloer de resultaten per productielijn bijna realtime te laten zien aan de medewerkers, maar ook voor de dagelijkse nieuwsberichten binnen de organisatie. Met Evado narrowcasting kan alles centraal beheerd worden. In het verleden gebruikten we bij Roveg nog wel losse computers en schermen, wat een stuk lastiger te beheren is.

De trainingen verliepen laagdrempelig en waren volledig, evenals de documentatie. Het systeem werkt gemakkelijk en overal ter wereld! Groot voordeel is dat het geheel van players doordraait op moment dat de stroom wegvalt. We willen in de komende maanden/jaren wellicht nog uitbreiden naar nog meer players”.

Over de klant

Roveg is een internationale speler en ondernemend familiebedrijf. Zo’n 250 werknemers verzorgen dagelijks onze klanten van verse producten. Met een eigen distributiecentrum uitgerust met rijpingscellen, verpakkingslijnen hebben we alles is huis om snel te schakelen en de klant te voorzien van een breed assortiment aan conventionele, Ready to Eat en biologische producten zowel in kleinpak als bulkverpakking. Een jong en gedreven team zorgt er elke dag in -16- talen voor dat de wensen van de klant en dedicated partners vervuld worden.

Project details:

 • Klant: Roveg

 • Regio: Nederland

 • Aantal locaties: 1

 • Aantal schermen: 4

 • Oplossing: Narrowcasting

 • Toepassing: Interne communicatie, productie communicatie.

 • Opgeleverd: Eerste oplevering Q2 2020