Project omschrijving

Cruciale informatie op de juiste plek 

Bij alle organisaties is het belangrijk om de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek beschikbaar te hebben. Bij organisaties binnen (maak)industrie en logistiek is dit gezien de omvang van de locaties en de impact wanneer dit niet voor handen is misschien nog wel het meest belangrijk. Om dit te kunnen verbeteren wordt steeds vaker gekeken naar narrowcasting. Los van de gebruikelijke tekst, foto of video is het namelijk ook mogelijk om te koppelen met diverse systemen en databronnen. 

Het narrowcasting platform wordt dan gebruikt om content (dashboards, data, veiligheidsmeldingen, instructies) vanuit verschillende systemen in één uitzending te kunnen tonen. Ieder scherm kan zijn eigen combinatie van bronnen en content hebben. Hierdoor ontstaat de situatie dat voor iedere locatie de juiste realtime informatie op de juiste plek op het juiste moment voor handen is. Uiteraard kan deze informatie ook worden afgewisseld met meer generieke boodschappen. Bijvoorbeeld over de afdeling, andere afdelingen, projecten of de organisatie zodat de betrokkenheid van medewerkers kan worden verbeterd.  

Algemene boodschappen, veiligheid en cruciale dashboards

Een combinatie van het bovenstaande was de reden van Wärtsilä om in de loop van 2017 contact op te nemen met TSS. Doel was om veiligheidsboodschappen te combineren met dashboards vanuit Business Intelligence tool Qlik Sense en interne communicatie boodschappen. Aangezien de informatie vanuit verschillende systemen en omgevingen komt hadden ze de behoefte aan een systeem waar dit gebundeld kan worden. 

Met het Evado platform hebben we uiteindelijk de oplossing geboden om al deze communicatie stromen te combineren. De algemene boodschappen over een verjaardag of nieuwe opdracht kan op de ene locatie worden afgewisseld met een specifiek dashboard en nieuwe veiligheidsinstructie. 

Project omschrijving Wärtsilä

In eerste instantie was de koppeling met Qlik Sense voor ons nieuw waardoor we gestart zijn met een test. Het Evado CMS is geïnstalleerd op een (zware) PC binnen het eigen netwerk. Verder hebben we een Designer licentie geleverd zodat ze zelf in staat zijn om templates te bouwen en aan te passen. Met één scherm en player is er vervolgens door Wärtsilä zelf hard gewerkt om de juiste dashboards binnen Qlik Sense op te zetten. De schermen die uiteindelijk op verschillende plaatsen binnen het kantoor, de enorme logistieke omgeving en internationale locaties moesten komen te hangen vroegen om verschillende dashboards. Na een maand kregen we de melding dat de test was geslaagd en is het systeem verder uitgebreid met zeven schermen en players. 

Begin 2018 is het systeem opnieuw uitgebreid met vier extra players, halverwege 2018 opnieuw met twee players. Eind 2018 hebben we wederom drie players geleverd. Twee van deze players zijn binnen Wärtsilä door DHL in gebruik voor logistieke informatie en de derde player is op locatie in Singapore in gebruik. 

About Wärtsilä in the Netherlands

Wärtsilä in the Netherlands supplies worldwide sales & services for the marine and decentralized power industry. We have around 900 employees working in the Netherlands on our seven locations in Drunen, Harlingen, KampenKruiningen, Schiedam and Zwolle. Wärtsilä has been a player in the Dutch market since as far back as 1827 (then as Werkspoor Amsterdam). Our customers benefit from our broad experience, built up over nearly two hundred years, each and every day. Wärtsilä in the Netherlands operates three different business units: Marine Solutions, Energy Solutions and Services. 

Marine Business – Total Ship Power Supplier  

As a maritime service provider with a full range of supplies, Wärtsilä is a one-stop shop for ship owners. We supply everything from propellors to full engine propulsion systems. 

Services – Full Service Provider 

Wärtsilä in the Netherlands provides in-house expertise for all maintenance and repair activities, no matter how big or small. We offer service packages that go far beyond simple maintenance and repair of diesel engines and propulsion systems. We also provide electro technical, control and automation services in a variety of forms. 

Energy Business 

Wärtsilä is a leading supplier of power plants for the decentralized energy market. We provide base load and peak load power plants, as well as individual plants for large-scale industrial operations. 

Wärtsilä in the Netherlands is a certified company in conformance with ISO 9001, ISO 14001 and OHSAS 18001. 

Project details:

  • Klant: Wärtsilä

  • Regio: Zwolle

  • Aantal locaties: 2 Kampen en Singapore 

  • Aantal schermen: 17

  • Oplossing: Narrowcasting

  • Toepassing: Interne communicatie, Dashboarding, Veiligheid

  • Opgeleverd: Eerste oplevering Q1 2018 en diverse uitbereidingen in 2018 en 2019