Tegenwoordig zien we narrowcasting schermen werkelijk overal. Of het nu in de retail is, op sportlocaties of in het bedrijfsleven. Hiernaast is er al een tijd een opmars van roombooking systemen. Dit zijn tools waarmee je vergaderruimtes kunt reserveren. Hierbij wordt een klein digitaal scherm bij de vergaderzaal opgehangen met de planning voor die ruimte.

Omdat dit schermpje bij de vergaderruimte ook een digitaal scherm is, biedt dit de mogelijkheid tot meer. Is het niet mogelijk om meer met dit scherm te doen als er geen meetings in de ruimtes plaatsvinden? In deze blog ga ik het hebben over deze extra mogelijkheden.

Roombooking en narrowcasting - evado

Voordelen van Roombooking

De voordelen van een roombooking systeem, ook wel vergaderzaal management systeem genoemd zijn helder. Via het scherm aan de buitenzijde van de ruimte is direct te zien of en wanneer een ruimte beschikbaar is of bezet. Door slim te werken met kleuren kan deze informatie zelfs al vanaf ver te zien zijn zodat mensen niet onnodig heen en weer hoeven te lopen.

Voordelen van narrowcasting

Narrowcasting ook wel digital signage biedt ons de mogelijkheid om specifieke informatie aan personen te communiceren. Dit doen we dan op een bepaald moment op een bepaalde plek, via een digitaal scherm. Op deze manier bereiken we onze doelgroep regelmatig met informatie die voor hen relevant is.

Room booking-beschikbaar

Smart Roombooking, meer rendement door combineren

Omdat beide eerder genoemde producten gebruik maken van een digitaal scherm ligt het voor de hand om te kijken of er mooie nieuwe functies mogelijk zijn. Dit is zeker het geval. Als de software het toelaat is het absoluut een meerwaarde om narrowcasting functionaliteit toe te voegen aan je room booking content. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden die je kunt toevoegen aan je roombooking scherm:

  1. Wayfinding;
  2. Calamiteiten/Meldingen;
  3. Volledige signage functie bij ontbreken van meetings;
  4. Smart Roombooking: mixed mode;

Op deze manier ontstaat er eigenlijk een veel bredere invulling op je schermen. Je kunt al bijna gaan spreken van meeting room TV of van Smart Roombooking functionaliteit.

Wayfinding via Roombooking schermen

Wayfinding of anders gezegd bewegwijzering is een veel voorkomende toepassing op digitale schermen. Het is dus zeker een goed idee om ook je room booking schermen in te zetten om mensen de juiste weg te wijzen. Je kunt verwijzen naar andere meeting rooms die op dat moment vrij zijn. Of wijzen naar uitgangen, toiletten, afdelingen et cetera.

Calamiteiten meldingen op je vergaderzaal schermen

Een andere mogelijkheid is om via deze schermen calamiteiten meldingen te tonen. Is er een calamiteit in de organisatie, meld dit dan via het scherm bij de vergaderruimte en geef aan wat mensen moeten doen. Wordt audio ondersteunt dan kun je zelfs mensen die in meeting zitten attenderen op de calamiteit.

In plaats van een echte calamiteit kan het ook handig zijn om een melding te kunnen plaatsten. Bijvoorbeeld als een bezoeker zijn auto fout heeft geparkeerd.

Roombooking-Calamiteiten
Evado-Roombooking-Narrowcasting

Complete informatiedienst op je room booking schermen

Het is niet altijd zo dat een meeting room bezet is. Vaak toont het scherm dan niets anders dan dat de ruimte beschikbaar is. Je zou er voor kunnen kiezen dat wanneer een ruimte voor langere tijd niet geboekt is, de schermen volledig in te zetten voor andere content uitingen. Op deze manier kan het bijdragen aan het verbeteren van je interne communicatie. Een nadeel kan zijn dat niet duidelijk te zien is wanneer de ruimte geboekt staat en er een volgende meeting is.

Smart Roombooking: mixed mode features

Het nadeel van de vorige optie wordt opgelost door een mixed mode te gebruiken. In dat geval wordt het scherm opgedeeld in twee stukken (zones). In de ene zone blijft de roombooking functie te allen tijde zichtbaar. In de andere zone kun je andere content plaatsten. Hier is dan volledige vrijheid op het gebied van deze content. Kies dus voor wayfinding in deze zone, noodmeldingen of gewoon andere interessante berichten vanuit je organisatie. Zo maak je van je standaard roombooking systeem een echte Smart Roombooking systeem.

Michel Bons
Michel BonsManaging Director

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?

Neem dan contact met mij op:

+31 (0) 182 555000