Videowall schermen kunnen door organisaties op veel verschillende manieren en voor verschillende doelen worden in gezet. Eén van de mogelijkheden is het gebruik van videowalls. Maar voor welk communicatiedoel zet je deze nu precies in? Wat voor content laat je zien? Welke content bronnen wil je kunnen aansluiten? Ik heb gemerkt dat deze vragen vooraf te weinig worden gesteld en ze wel zijn gesteld dan blijken ze slechts beperkt beantwoord.

Beschrijf je communicatie doel

Videowall schermen zijn in de basis een mooie eyecatcher en uitermate geschikt voor branding van je organisatie. Afhankelijk van de locatie waar de videowall hangt zijn er echter legio extra mogelijkheden. Gebruik hem bijvoorbeeld om presentaties op te geven. Zet hem in om video boodschappen van de directie tijdens de feestdagen of bij belangrijke events te verspreiden. Communiceer dashboards over diverse onderwerpen. Laat live TV uitzendingen full screen of op een gedeelte van het schermoppervlak zien. Sluit een spelcomputer aan voor tijdens de vrijdagmiddag borrel. Wanneer de doelen helder zijn kun je de volgende stap maken en dat is vanuit welke bronnen komt de informatie om deze doelen in te vullen.

Videowall content bronnen en resolutie

Bronnen die wij in verschillende combinaties bij klanten hebben aangesloten zijn:

  • Narrowcasting player
  • HDMI aansluiting om een laptop aan te kunnen sluiten
  • AppleTV
  • TV box
  • Spelcomputer

Voor alle bronnen geld dat de bron bepaald in welke resolutie de content op de schermen kan worden getoond. Voor de narrowcasting gaan we standaard uit van Full HD maar zijn er mogelijkheden om met een specifieke videowall player resoluties van 4K of zelfs 8K te halen. Wanneer je als organisatie beschikt over content met een hoge resolutie dan wil je dit ook op een hoge resolutie kunnen zenden naar je doelgroep.

Gebruiksvriendelijkheid is een must!

Verschillende content bronnen, resoluties en aangesloten devices? Dan zal de bediening wel erg lastig zijn is wat we vaak horen. Door de toevoeging van de juiste middelen zijn hier echter handige oplossingen voor. Als gebruiker zie je alleen een eenvoudig klein knoppenpaneel waarop je de gewenste bron kan kiezen en eventueel daarnaast een HDMI poort om een laptop op aan te sluiten. Bij het overschakelen naar een andere bron schakelt automatisch het geluid, de resolutie en schermindeling zodat je daar als gebruiker niet over na hoeft te denken. Multifunctioneel gebruik van videowall schermen valt of staat bij een gebruiksvriendelijke bediening!

Hoe groot moet de WOW factor zijn van je videowall?

De schermen van een videowall zijn in verschillende indelingen op te hangen en aan te sturen. Veel gebruikte indelingen zijn bijvoorbeeld 2×2 (2 schermen hoog en 2 schermen breed), 1×4 (vier schermen naast elkaar) of een 3×3 (3 schermen hoog en 3 schermen breed). Met meerdere schermen kun je echt een impact maken op bezoekers of klanten en creëer je echt een WOW factor. Kijk altijd goed naar de ruimte en omgeving waar de schermen komen te hangen voor de keuze van de juiste schermen.

Creative videowall schermindelingen

Wanneer een videowall bestaat uit 2 schermen breed en twee schermen hoog dan betekend dit nog niet dat de content altijd full screen hoeft te worden getoond. Ook hierin zijn meer mogelijkheden zoals meerdere bronnen tegelijk op een gedeelte van de videowall. Hierdoor ontstaan weer opties voor een meer creatieve en attractieve invulling.

Kies voor meerwaarde, kies voor multifuntionele videowalls

Een videowall kan dus zeker worden ingezet om te imponeren maar er is veel meer mogelijk. Door extra functionaliteiten toe te voegen kunnen meerdere communicatiedoelen worden ingevuld en wordt een gebruiksvriendelijke multifunctionele communicatie tool gecreëerd.

Meer weten kijk op onze webpagina over videowalls of download onze brochure met klantvoorbeelden.

multifunctionele videowalls
Arno Wesseling
Arno WesselingSenior Account Manager

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?

Neem dan contact met mij op:

+31 (0) 182 555000