Imponerende videowalls met Evado.

Bedrijven zetten videowalls in met diverse motieven. Dit kan van alles zijn bijvb. entertainment (beleving), informatievoorziening, advertising of branding. Afhankelijk van het motief zal de vorm van de content dan snel volgen. Komt deze content van een BluRay/DVD speler en moet de film over alle vlakken getoond worden? Of wilt u de flexibiliteit dat u elk scherm van uw vidiwall apart kunt aansturen met andere content en deze content tevens kunt voorzien van een schedule? Of het tonen van automatische contentfeeds zoals bijvoorbeeld weerinformatie of verkeersinformatie? Het is allemaal mogelijk met Evado Videowalls


TSS & Videowalls

Als organisatie zijn wij al 24 jaar actief op het gebied van diverse media. Onze sporen hebben we verdiend in het broadcast-segment (TSS heeft momenteel meer dan 80 TV stations als klant door heel Europa). Ervaringen en kwaliteitseisen vanuit dit segment hebben we verwerkt in ons videowallsysteem zodat uw organisatie kan profiteren van een stabiel, professioneel en geavanceerd produkt. Ons videowallsysteem bestaat uit drie onderdelen:

Evado videowall producten van TSS

EasyDesign: Flexibele templates

Vanzelfsprekend zijn schermen niet het enige wat u nodig heeft indien u een videowall wilt gaan plaatsten. De content ( bedrijfsfilm, foto's, contentfeeds ) moeten op de juiste plaats op de schermen komen. Dit kan worden gerealiseerd door templates die gemaakt kunnen worden met de Evado Designer. Met dit pakket bepaalt u de vlakverdeling van uw videowall, oftewel, welke content moet waar komen. U kunt er voor kiezen om alle schermen als 1 groot scherm aan te sturen of op elk scherm andere content te tonen en alle variaties hier tussenin.


Beheer & Content scheduling

Met het Evado CMS bent u in staat om de content voor uw videowall een schedule aan te maken. Oftewel, wanneer moet welke content op het scherm komen. Dit doet u door in eerste instantie een zogenaamde playlist aan te maken, hierin staat alle content die uitgezonden moet gaan worden, vervolgens kunt u zeer eenvoudig een planning meegeven aan deze playlist.


EasyEdit, wijzig content snel en eenvoudig

Met het Evado CMS bent u in staat om de content voor uw videowall te beheren. Het nieuw toevoegen van content of het wijzigen hiervan gaat zeer eenvoudig en kost weinig tijd. Het Evado CMS is intuitief en gebruikers hebben geen voorkennis nodig van andere pakketten om met het Evado CMS te kunnen werken. Het is mogelijk om diverse gebruikers aan te maken die elk andere bevoegdheden hebben binnen het CMS.Een videowall kan op vele manieren worden opgebouwd. Met Evado zijn de opties vrijwel onbeperkt.

Hieronder een greep uit de mogelijkheden


Een greep uit de videowall mogelijkheden die u heeft met Evado van TSS.

Aansturing

De techniek staat niet stil en op het gebied van content en schermen is Full HD (1920x1080 pixels) inmiddels niet meer de hoogst haalbare resolutie. Tegenwoordig is UHD, oftewel Ultra HD steeds meer in opkomst. We spreken van UHD of 4K als er sprake is van een minimale resolutie van 3840x2160 pixels. Dit vraagt ook om een andere technische benadering van een videowall. Onze hardware- en softwareproducten zijn in staat om elke gewenste oplossing te kunnen bieden. Voor alle videowalls geldt dat de grote van de wall, het type content en de kijkafstand bepalend zijn voor de juiste keuze. Uiteraard adviseren wij u graag!

Full HD
De videowall kan als totaalscherm op Full HD (1920x1080) resolutie worden aangestuurd.
4K / UHD
De videowall kan als totaalscherm op UHD (3840x2160) resolutie worden aangestuurd.
Native schermresolutie
De videowall kan als totaalscherm op de maximale resolutie van alle schermen worden aangestuurd.
Control Rooms
Voor control rooms gelden vaak andere wensen en eisen. Met Evado kan content flexibel op allerlei manieren getoond worden op de videowall.
De Evado videowall player zorgt voor een stabiele play-out.

Videowallschermen, de bezel

De bezel van een scherm is de rand die om het scherm zit. Dit is een belangrijk gegeven bij het maken van een videowall immers hoe breder de bezel hoe dikker de naad wordt tussen de schermen indien deze tegen elkaar gemonteerd worden (bezel to bezel). Er zijn videowall schermen op de markt met een bezel van centimeters maar ook schermen met een bezel van millimeters. Afhankelijk van uw wens en de toepassing kan het ene scherm beter geschikt zijn dan het andere.


Evado TappLink

Evado TappLink is een uniek product dat u de mogelijkheid geeft om uw videowall aan te sturen via een tablet of smartphone. Via de TappLink App krijgt u via het Evado CMS te zien welke players en welke uitzendingen beschikbaar zijn. Vervolgens swiped u real-time de uitzending naar het scherm die direct zal worden afgespeeld. TappLink biedt tevens de mogelijkheid om presentaties te geven op de videowall. U kunt hierbij dan balderen door de pagina's van uw presentatie.


Videowall montage

Het monteren van een videowall vereist naast goede materialen de nodige kennis en ervaring. De individuele schermen moeten perfect aangesloten gemonteerd worden zodat een mooi totaalbeeld ontstaat. Tevens is het wenselijk dat het muurframe het toelaat dat een scherm naar voren wordt gehaald wanneer dit nodig mocht zijn, voor bijvb. servicewerkzaamheden. Onze monteurs zijn allen vakmensen die uw videowall snel maar professioneel kunnen monteren en werkend opleveren.


Een aantal van onze klanten


Total solution provider

Wij zijn een total solution provider wat inhoudt dat we u ten aanzien van
videowall projecten het volgende bieden:

Videowall template design, management en play-out software;
Videowall Player hardware in diverse varianten;
Diverse professionele displays/monitoren van toonaangevende fabrikanten;
Configuratie & installatie;
Montage van displays en players op uw locatie;
Project management en training;
Uitgebreid scala aan SLA mogelijkheden.