Live TV (Broadcasting) & Narrowcasting

Een narrowcasting uitzending is meestal een combinatie van teksten, afbeeldingen en/of video’s. Deze content is dan in de uitzending geplaatst door een interne medewerker (redactie). In veel gevallen is ook een automatische content feed toegevoegd aan de narrowcasting uitzending. Hierbij zijn er weer vele voorbeelden van weer & verkeer tot en met een koppeling met een intern (KPI) systeem.

Een broadcast signaal is een TV signaal wat wordt uitgezonden door een broadcaster, lees TV Station. Een voorbeeld kan zijn een TV programma van  RTL, SBS of Animal Planet.

Het zou natuurlijk erg interessant zijn om een combinatie te kunnen maken van narrowcasting met een broadcast signaal. Met het Evado systeem zijn dergelijke combinaties mogelijk!

De Evado Streamr in combinatie met de Evado Players en Evado CMS maken het mogelijk om een Tv programma en narrowcasting te combineren. Hierbij is de indeling van het TV scherm zelf volledig te bepalen. Oftewel, het TV signaal is een groot of klein vlak in de totale uitzending, staat links, rechts of in het midden. Alles is mogelijk.

Broadcasting en narrowcasting kunnen permanent gemixed zijn of alleen op bepaalde tijden. Zoals bijvoorbeeld bij grote sportevenementen. Deze worden dan tijdelijk aan de narrowcasting uitzending toegevoegd. Ook zogenaamde split-screen toepassingen zijn mogelijk. Dit passen we veel toe als het gaat om lokale advertenties toevoegen aan een broadcast signaal.

TSS / Evado Narrowcasting Live TV advertising