Wachtverzachter – Narrowcasting / Digital Signage

Niemand vindt wachten leuk. Helaas komt het toch vaak voor dat we moeten wachten. In wachtkamers bij de huisarts of tandarts. Op het stadhuis, bij een bank of bij de apotheek. Bij tal van organisaties en bedrijven wordt ons gevraagd om even plaats te nemen waarna het wachten begint.

Wachtkamerschermen als wachtverzachter

Het zou prettig zijn als het wachten minder lang zou duren of dat we in ieder geval het idee hebben dat de tijd sneller gaat. Afleiding is vaak een goede methode. Hierbij komt narrowcasting als ideale oplossing om de hoek. Door het inzetten van narrowcasting schermen in uw wachtruimte zorgt u ervoor dat u uw bezoeker afleiding biedt. Deze afleiding kan vanzelfsprekend vele vormen hebben als we kijken naar de content op de schermen. Puur vermaak is natuurlijk altijd leuk, dan worden de digital signage schermen ingezet als entertainment. Maar in de wachtruimte kan ook nuttige informatie vertrekt worden.

Voorbeelden van content op wachtkamerschermen zijn bijvoorbeeld: openingstijden, informatie over de kernactiviteiten van het bedrijf, informatie over wanneer u aan de beurt bent of dat een arts wellicht uitloopt. Wat invulling betreft zijn er vele mogelijkheden.

Wachten gebeurt vaak in combinatie met een nummer trekken. Deze zogenaamde wachtrijmanagement systemen of nummervolgsystemen tonen op een scherm wanneer u aan de beurt bent. Het is mogelijk om met het Evado systeem te koppelen met dergelijke oplossingen zoals bijvoorbeeld Qmatic. U kunt dan op 1 scherm beide toepassingen combineren.

tss / evado narrowcasting wachtverzachter voorbeeld
Waiting room and reception desk