Interactief communiceren via informatiezuilen in het onderwijs biedt een uitbreiding aan de communicatiemogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan communicatie richting studenten, docenten en bezoekers. Touch-interactiviteit in de onderwijssector is een technologie die al veelvuldig wordt gebruikt in de leslokalen. Echter, de vraag naar informatiezuilen in de algemene ruimtes zoals bij de receptie, atrium, of entree neemt steeds meer toe in populariteit. In deze blog leggen we uit hoe informatiezuilen een nuttige aanvulling zijn op bestaande narrowcastingschermen in het onderwijs. Tevens vertellen we hoe je deze zuilen kunt inzetten als effectief communicatiemiddel.

Informatiezuilen in het onderwijs

Wat zijn digitale informatiezuilen?

Digitale informatiezuilen zijn digitale (touch) schermen, die worden ingezet in algemene ruimtes binnen het onderwijs, ziekenhuizen of binnen culturele instellingen. Het gaat dan om schermen waarop informatie wordt getoond die door de gebruiker zelf te besturen is. Deze zuilen worden ook wel digitale informatie kiosken genoemd. De informatiezuilen worden op strategische locaties, vaak in of in de nabijheid van doorlooproutes geplaatst. hierdoor zijn ze goed zichtbaar voor de doelgroep.

Wat zijn de voordelen van informatiezuilen in het onderwijs?

Het inzetten van informatiezuilen in het onderwijs biedt diverse voordelen en mogelijkheden. Dit geldt voor  zowel facilitair als ook communicatief perspectief. We noemen hier vier voorbeelden.

1 – Informatiezuilen hebben een grote attentiewaarden & verbeteren informatieoverdracht

Een informatiezuil heeft een grote attentiewaarde. De zuil voorziet in informatievoorziening en kan interactief gebruikt worden. Dit maakt het mogelijk om allerlei vormen van informatie te delen en beschikbaar te maken voor diverse doelgroepen. Of het nu gaat om facilitaire informatie van het service loket, voor de vacatures van het BPV stagebureau, digitale bewegwijzering, een calamiteit of algemene boodschappen.

Een informatiezuil is een eyecatcher en draagt bij aan de algehele beleving op locatie. Een informatiezuil in het onderwijs dient meerdere communicatiedoelen en is daarmee ook multi-inzetbaar.

2 – Informatiezuilen zijn een centrale bron van informatie

Informatiezuilen bieden een centrale bron van informatie die toegankelijk is voor iedereen. Hiermee wordt belangrijke facilitaire en onderwijsinformatie op een toegankelijke manier beschikbaar gesteld. Dit maakt het mogelijk dat studenten en bezoekers praktische facilitaire informatie zelf kunnen raadplegen, op elk moment van de dag.

3 – Dynamische content en kostenbesparing

Digitale informatiezuilen maken het mogelijk om content snel en adequaat te wijzigen, aan te passen of toe te voegen. Narrowcasting is een snel communicatiemiddel. Dynamische content is op een interactieve manier aan te bieden richting verschillende doelgroepen binnen het onderwijs. Drukwerk in de vorm van banners of posters zijn hiermee dus niet meer nodig. Drukwerk is statisch en loopt het risico dus snel te verouderen. Binnen twee minuten is de narrowcastingsoftware content snel aangepast en is de informatiezuil weer voorzien van de meest actuele content.

4- Interactieve informatiezuilen verlagen de druk op het facilitaire service loket en receptie

Door facilitaire informatie aan te bieden op informatiezuilen wordt de werkdruk op het facilitaire service loket verlaagd. Veel informatie behoeft niet direct via een persoon te verlopen maar kan ook digitaal worden aangeboden. Als de receptie vaak druk is of misschien zelfs onbemand dan kan de interactieve informatiezuil een oplossing bieden.

Hoe wordt een narrowcasting touchdienst op een informatiezuil ingericht voor het onderwijs?

Een narrowcasting touchdienst in het onderwijs bestaat uit meerdere bouwblokken in het Evado CMS. Afhankelijk van het motief kan elke narrowcasting touchdienst op een informatiezuil in principe anders gebouwd en ingericht worden. De narrowcasting touchdienst in het onderwijs bestaat vaak uit een hoofdpagina en naar gelang meerdere sub pagina’s waarnaar de gebruiker zelf kan navigeren. Een subpagina kan weer bestaan uit verschillende type content zoals foto’s, video’s, webpagina of automatisch geladen content.

Dit gebeurd door middel van flexibel in te zetten zones & bouwstenen. Op deze manier kan modulair elke vorm van touch en interactiviteit geboden worden via de narrowcasting software. Dit houdt concreet in dat een scherm zo ingedeeld en opgebouwd kan worden naar wens van de klant. De klant bedenkt het concept en indeling op het scherm, hetgeen vertaald wordt naar een klant specifieke narrowcasting touchdienst. Daarmee een doeltreffend en effectief communicatiemiddel.

Touch informatiezuil ROC van Twente

Samengevat bieden digitale informatiezuilen in het onderwijs tal van innovatieve mogelijk. Met de opkomst van touch-technologie en behoefte aan touch-interactiviteit worden informatiezuilen in het onderwijs steeds vaker ingezet. Enerzijds vanuit efficiency perspectief, maar ook ter ondersteuning van het facilitaire loket. Maar bovenal ook ter verbetering van de algehele branding op school. Informatiezuilen in het onderwijs zijn doeltreffend! Ze zorgen voor een waardevolle toevoeging aan een bestaande narrowcasting omgeving binnen uw school.

Stefan Noordermeer
Stefan NoordermeerSales Manager

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?

Neem dan contact met mij op:

+31 (0) 182 555000