Project omschrijving

3 x 3 Videowall met maximale impact bij Dentalair

Doelstelling: D.m.v. een videowall het Wow! effect creëren. 

Dentalair, gevestigd in Dordrecht, heeft in 2017 besloten om het pand waarin ze zitten een flinke update te geven. Als totaal leverancier voor de tandheelkundige markt leveren ze niet alleen alles voor tandartspraktijken. Ze verzorgen ook interieurontwerp en ze richten complete partijken in. Om een extra impact te kunnen maken op de bezoekers van het kantoor en de showroom wilde men een “grote” videowall om levensgrote foto’s en video’s van opgeleverde praktijken te kunnen tonen.  De wand waarop de videowall moest komen te hangen had een afmeting van 4,30 meter breed en 2,80 meter hoog. Wat betreft de content wil Dentalair dat deze op de hoogst mogelijke resolutie van het scherm af knalt.

Resolutie, resolutie en nog eens resolutie!

“Wij willen dat de foto’s en video’s van de projecten die we hebben opgeleverd levensecht kunnen tonen aan alle bezoekers. Het publiek bestaat uit zowel bestaande als nieuwe klanten en zowel bestaande als nieuwe leveranciers. Om een verpletterende indruk achter te laten willen we de content in een zo hoog mogelijke resolutie te kunnen tonen. Als het kan meer dan 4K!”

TSS Evado Dentalair videowall montage
TSS Evado Dentalair videowall montage- installatie
TSS Evado Dentalair videowall

Projectbeschrijving

TSS heeft voor dit project een Evado videowall controller samengesteld waarmee ieder scherm op de hoogst mogelijke resolutie kan worden aangestuurd.  Wat betreft de schermen is er gekozen voor 55 inch LG videowall schermen met een bezel-to-bezel (rand tussen twee schermen) van slechts 3,5 mm. De totale afmeting is uiteindelijk  3,64 meter breed en 2,05 meter hoog. Met behulp van het Evado narrowcasting CMS en de Evado Designer software hebben ze alle tools om snel en eenvoudig content te maken en te plaatsen.

De montage van de schermen en de player zijn uitgevoerd door onze vaste installateur. Zij hebben hierbij gebruikgemaakt van speciale pull out bevestigingsbeugels. Alle schermen kunnen hiermee individueel naar voren worden gehaald voor service, ondersteuning en onderhoud.

Over Dentalair

Dentalair is dé gespecialiseerde groothandel voor de tandheelkundige markt. Wij leveren al ruim 50 jaar dentale apparatuur, equipment en verbruiksmaterialen aan tandartsen, mondhygiënistepraktijken en poliklinieken voor kaakchirurgie. Zo hebben wij onze eigen Dentalbouw / projectafdeling, Interieurbouw, Dentaldigit, Dentalverhuur, technische dienst en service afdeling.

Project details:

  • Klant: Dentalair

  • Regio: Rotterdam

  • Aantal locaties: 1 hoofdkantoor in Dordrecht

  • Aantal schermen: 9 + 1 spare

  • Oplossing: Video Wall

  • Toepassing: Branding

  • Opgeleverd: Eerste oplevering Q2 2018 en uitbereidingen gepland voor 2020