Project omschrijving

Narrowcasting in de zorg om bewoners betrokken te houden

Binnen QuaRijn was er een sterke behoefte aan een systeem waarmee gemakkelijker en sneller informatie kon worden verspreid. In veel zorginstellingen hangen nog prikborden of wordt er nog met papier gewerkt. QuaRijn wilde daarin meer meegaan met de tijd en de mogelijkheden die er op dit moment zijn. Een narrowcasting platform kan helpen bij de afdelingscommunicatie (intern en extern), wachtkamer communicatie, receptiecommunicatie en niet te vergeten de crisiscommunicatie bij noodgevallen.

Wachtkamer communicatie en lokale content

Bij het eerste contact was het doel om direct alle zorginstellingen van QuaRijn grootschalig uit te rusten met narrowcasting. Binnen de organisatie waren verregaande plannen om met behulp van bestaande en nieuwe videocontent diverse communicatiedoelen in te gaan vullen. Onderdeel van deze nieuwe plannen was om een nog te werven medewerker verantwoordelijk te maken voor het maken van lokale videocontent. Zo wilde men niet alleen de eigen evenementen binnen de locatie zoals een optreden van een koor of andere activiteiten filmen.

Ook moest er laagdrempelige videocontent gemaakt worden over gebeurtenissen en evenementen binnen de plaats of gemeente van een locatie. Denk hierbij onder andere aan de route van en naar de wekelijkse lokale markt en hoe je hier ondanks eventuele beperkingen toch naar toe kan. Of de viering van grotere evenementen binnen de plaats of gemeente zoals koningsdag, sinterklaas of een lokaal evenement. Zo is het idee om alle bewoners veel meer te betrekken bij de hun directe omgeving.

Afhankelijk van de locatie van een scherm zal de content verder worden afgestemd op de doelgroep die het scherm zal zien. In de bewonersruimtes, bij de receptie en bij de lift zal dit een combinatie zijn van informatie over de zorginstelling afgewisseld met belangrijke meldingen en lokale content voor een stukje entertainment. Op de afdelingen en in de wachtkamers zullen ook meer gerichte boodschappen worden meegenomen en zal de communicatie dus verder worden toegespitst op de aanwezige doelgroep.

 Project omschrijving QuaRijn

Het doel van QuaRijn is dus om door middel van schermcommunicatie zowel de medewerkers, de bewoners als de bezoekers beter te kunnen informeren in brede zin. Alexandra Pak, Communicatie Adviseur bij Quarijn formuleert het als volgt: “ Met QuaRijn TV willen we buiten naar binnen halen voor onze cliënten. Op QuaRijn TV zien cliënten beelden van de omgeving waar ze wonen, zodat ze betrokken blijven bij hun woongemeenschap. Daarnaast informeren wij hen via de schermen over activiteiten op de woonzorglocatie en in de toekomst delen we ook content van andere locaties. Daarnaast is er praktische informatie te vinden over openingstijden van de kapper, winkel, activiteiten en het weekmenu. Daarnaast delen we informatie over wat er binnen de organisatie gebeurt: nieuwe medewerker, video’s over wonen en werken op de locaties, bericht van de bestuurder etc. Ook zetten we er nu muziek, films en voorstellingen op.”

Bij de start is er voor gekozen om op de locatie Wijk Bij Duurstede te beginnen en later ook de andere locaties gefaseerd aan te sluiten. Om dit te kunnen faciliteren hebben we een Evado CMS in de cloud ingericht. De configuratie start met acht players die volledig voor geconfigureerd zijn opgestuurd. De schermen en de montage van de players is door hen zelf uitgevoerd. De schermen hangen o.a. in wachtruimtes, bij de centrale lift, op de verschillende afdelingen en de receptie. Verder hebben we een Designer licentie geleverd zodat ze zelf in staat zijn om templates te bouwen en aan te passen.

QuaRijn

Wij bieden diverse diensten om u als senior te ondersteunen bij wonen, welzijn en zorg. Daarin zijn we heel dichtbij. In uw eigen huis met bijvoorbeeld alarmering of thuiszorg. In onze woonzorgcentra bent u van harte welkom om mee te eten of om mee te doen aan een activiteit. Mensen die intensieve zorg nodig hebben, bieden wij een warm thuis in een van onze locaties.

Wij bieden senioren een breed pakket van wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Hierdoor zijn we altijd bij u in de buurt.

Onze missie

Ondersteunen van levenskwaliteit en menselijke waardigheid. We richten ons op ouderen, hun naasten en hun hulpverleners in de regio.

Project details:

  • Klant: QuaRijn

  • Regio: Utrecht

  • Aantal locaties: 1, wordt uitgebreid.

  • Aantal schermen: 8

  • Oplossing: Narrowcasting

  • Toepassing: interne communicatie, externe communicatie

  • Opgeleverd: Q1 2020

Quarijn TV narrowcasting