Project omschrijving

Geavanceerd audio & narrowcasting project bij Prominent

De onvrede over hun verouderde on premise narrowcasting systeem was de aanleiding voor de afdeling IT om in februari 2020 contact op te nemen met TSS.
Er volgde een meeting op kantoor bij Prominent, waarbij IT vanaf het eerste moment de kartrekker is geweest van het project.

In de maanden die volgden zijn de meetings online voortgezet en zijn de wensen vertaalt naar een praktische oplossing. Er is gekozen om eerst een proof of concept te doen in de winkel en op kantoor, waarbij o.a. het audio werd getest als ook de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Naar aanleiding van de succesvolle test in de winkel en op kantoor is besloten voor de complete migratie naar het Evado platform.

De voornaamste wensen en eisen van het narrowcasting project;

 • Het kunnen afspelen van audio i.c.m. narrowcasting inclusief fade in / fade out bij o.a. commercials.;
 • Het automatisch wisselen van de volgorde van afspelen van de audiofiles;
 • Koppeling met Sharepoint en PowerBi voor het tonen van business rapportages;
 • Cloud systeem, wat beheer een stuk eenvoudig maakt voor de afdeling IT;
 • Rechten en rollen voor sub gebruikers en beheerders;
 • Toekomstgericht systeem voor het realiseren van datakoppelingen en data visualisatie;
 • Eenvoudig systeem qua gebruik.

Landelijke narrowcasting voor alle winkels en op het hoofdkantoor

De schermen in de winkels hebben een verkoopondersteunende functie en tonen hoofdzakelijk full screen video’s en foto’s van de producten. De focus ligt met name op het onder de aandacht brengen van speciale producten en acties en hiermee de winkelbezoeker te activeren. De audio die wordt afgespeeld op de achtergrond moet zorgen voor een positieve associatie en merkbeleving.

Het tonen van informatie uit Sharepoint zal dienen ter ondersteuning van de interne communicatie op kantoor. In de toekomst zal de data uit PowerBI worden toegevoegd aan de narrowcasting uitzending op kantoor. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de verschillende mogelijkheden van het Evado platform.

Een corporate narrowcasting  en retail narrowcasting oplossing in één 

TSS heeft een CMS met standaard templates opgeleverd in de huisstijl van Prominent, inclusief de onderverdeling naar rechten en rollen. Er zijn 44 players geleverd, geschikt voor het tonen van full screen foto’s en video’s. Deze players beschikken over een opslag van 64 GB wat nodig is om de 1500 audiobestanden te kunnen afspelen in combinatie met de reguliere content. De 1500 audiobestanden zijn in het CMS opgeslagen en kunnen ook vanuit het CMS beheert worden.

Dit betekent in concreet dat er een audio-playlist in het CMS wordt gecreëerd waarop volgens de player de audiofiles in willekeurige volgorde afspeelt. De 2 players voor het hoofdkantoor zijn professional players, welke geschikt zijn voor het tonen van high-performance uitzendingen. Hierbij gaat het o.a. om het tonen van informatie uit Sharepoint en webviews (PowerBi). Tot slot heeft er een redactie en beheerders training plaatsgevonden voor de afdeling
facility management, marketing en IT.

De montage en installatie van de players wordt door Prominent zelf verzorgd. De hosting in de cloud en de service level zijn voor dit project voor 36 maanden afgesloten.

Uitbreidingen Prominent in 2022

Uitbreiding Velderhof 2022
Voor de formule Velderhof die door Prominent is bedacht zijn 6 extra players aangeschaft. De winkels van Velderhof zijn verspreid door heel Nederland.

Uitbreiding Superstore Utrecht 2022:
Prominent is gestart met het openen van super stores, op centrale locaties in het land. Dit zijn grotere vestigingen met een groter aanbod aan stoelen. Voor deze super store vestigingen zijn 4 extra players aangeschaft. Naar verwachting zullen er nog extra super stores worden geopend in 2022

Over de klant 

Prominent gevestigd met zijn hoofdkantoor in Nunspeet is specialist op gebied van zitcomfort. Al ruim 20 jaar laten zij iedereen ervaren wat écht goed zitten is. Zitcomfort van top tot teen, in een stoel of bank 100% op jouw maat gemaakt. De 325 medewerkers die werkzaam zijn verspreidt over de 42 winkels en het hoofdkantoor zorgen voor een ultiem zitcomfort en beleving

Project details:

 • Klant: Prominent

 • Regio: Nederland

 • Aantal locaties: 42 winkels + hoofdkantoor

 • Aantal schermen: 54

 • Oplossing: Narrowcasting

 • Toepassing: Winkel communicatie, product communicatie, corporate communicatie

 • Opgeleverd: Q1 2021