Project omschrijving

OEE Communicatie en Narrowcasting voor Coroos Conserven

Begin Q1 2023 zijn we benaderd door onze partner Fullfact, gespecialiseerd in OEE dashboarding. Hun klant Coroos Conserven had de wens uitgesproken om OEE data ook te visualiseren via narrowcasting software op schermen in de productie. Deze vraag is breder getrokken en heeft uiteindelijk ook betrekking op de informatieschermen van de afdeling corporate communicatie.

Er is ons gevraagd om een totale oplossing te bieden voor productieschermen en tonen van dasboards voor de verschillende productielijnen. Na diverse overleggen, demonstraties en gesprekken heeft Coroos Conserven besloten om met TSS in zee te gaan. Mede doordat wij als totaalleverancier alle wensen konden invullen. Een mooie stap naar verdere digitalisering in de voedingsindustrie! Hiermee is er weer een mooie klant aan het klantportfolio toegevoegd van TSS.

De volgende functionele en technische eisen zijn er gesteld aan het narrowcasting platform:

 • Gebruiksvriendelijk narrowasting systeem;
 • Rechten en rollen per locatie, gebruiker en templates instelbaar;
 • Ongelimiteerde design en template creatie voor de afdeling marketing;
 • Real-time tonen van OEE dashboards op productieschermen bij de verschillende productielijnen;
 • Alle players dienen te zijn voorzien van Wifi;
 • Cloud en web-based omgeving die makkelijk te beheren is;
 • Volledig IP66 oplossing (RVS316 behuizing incl. waterdichte oplossing).

Narrowcasting binnen de voedingsindustrie in de productieomgeving is actueel!

Digitalisering binnen de voedingsindustrie wordt actueler en belangrijker dan ooit. Vele processen in de productie worden gedigitaliseerd, waarbij papier steeds vaker wordt vervangen door digitale communicatieoplossingen. Of het nu gaat om productie specifieke communicatie over een shift, een audit of bepaalde voorschriften.

Er valt veel te communiceren in een productieomgeving en een medium als digital signage wordt hier veel voor ingezet. Denk hierbij aan het digitaliseren van werkprocessen en protocollen en deze data toegankelijk maken of tonen op informatieschermen.

Dit geldt ook voor Coroos Conserven die de waarde hiervan inziet en ervoor kiest om OEE productiedata visueel te tonen op informatieschermen in de fabrieken aan de productielijnen.Dit heeft diverse voordelen, namelijk dat de operators en productiemedewerkers betrokken raken bij het proces, maar belangrijker nog dat zij inzicht krijgen in de operationele doelstellingen.

Een productiemanager of Operational excellence manager kan op deze manier sturen op een betere output. Door OEE data te visualiseren, ontstaat er een actieve bewustwording om te verbeteren.

De geleverde oplossing:

Wij hebben een CMS ingericht met standaard templates in de huisstijl van Coroos Conserven, 24/7 signage schermen voor in de fabrieken. Er zijn verschillende formaat schermen geleverd, te weten; 55”, 65” en 86”. Speciaal voor de voedingsindustrie is gekozen voor 24/7 schermen, aangezien de productie in shifts wordt uitgevoerd en de narrowcasting schermen gedurende de dag langer aan dienen te staan per dag.

Omdat er met veel chemicaliën gewerkt wordt in de fabrieken, is de oplossing volledig IP66. Dit betekent concreet dat er speciale RVS316 behuizing is geleverd, inclusief waterdichte WIFI dopantennes en interne luchtcirculatie. De player zit in de RVS behuizing ingebouwd en is hierdoor ook volledig waterbestendig. De montage en de beugels worden door Coroos Conserven zelf geregeld. Het project is voor een langdurige contractperiode afgesloten en het systeem zal in de cloud gaan draaien.

Over de klant

Coroos Conserven met haar hoofdkantoor gevestigd in Kapelle (Zeeland) is in Europa een top 3 producent van verduurzaamd fruit, peulvruchten en groenten in pot, blik en flexibele verpakkingen. Coroos Conserven is een Nederlands familiebedrijf.

Project details:

 • Klant: Coroos Conserven

 • Regio: Geldermalsen en Kapelle

 • Aantal locaties: 2

 • Oplossing: Narrowcasting & OEE Communicatie

 • Toepassing: corporate communicatie, interne communicatie, OEE communicatie

 • Aantal players: 19

 • Opgeleverd: Q3 2023