Project omschrijving

Communicatie verbeteren in kantoor- en productie omgeving

Veel organisaties met zowel een kantoor als een productie- of logistieke omgeving worstelen met de interne communicatie. Dat kan gaan om eenvoudige dingen zoals een verjaardag waar een gedeelte van de medewerkers geen weet van heeft tot meer essentiële informatie zoals bedrijfsontwikkelingen.

Kantoormedewerkers zitten over het algemeen achter een computer en dichter bij elkaar waardoor ze gemakkelijker bereikbaar zijn. Voor personeel op een productie- of logistieke vloer is dit veel lastiger. Ook binnen Meijer Group was dit een duidelijk pijnpunt. Niet alleen hadden ze te maken met meerdere bedrijfsonderdelen (met eigen naam) onder een dak maar ook was de organisatie over de laatste jaren nog eens flink gegroeid. Alles bij elkaar hadden ze een punt bereikt waarop binnen alle geledingen het belang van betere interne communicatie boven aan de prioriteitenlijst was komen te staan.

Narrowcasting werd vervolgens als een goede toevoeging aan de communicatie mix gezien voor beide personeels groepen. Vanuit IT is er dan ook een selectie gemaakt van partijen die een narrowcasting oplossing konden leveren en TSS was er een van.

Medewerkers tevreden en betrokken krijgen

Dit is het punt geweest waarbij wij het gesprek zijn aangegaan over de mogelijkheden van ons Evado narrowcasting systeem. Na de gesprekken hebben we Meijer Group ook in contact gebracht met Smeding Groente en fruit voor een onafhankelijke toelichting. Nadat dit ook positief was heeft Meijer Group de keuze gemaakt om met het Evado platform te gaan starten.

De twee belangrijkste doelen waren om met behulp van de narrowcasting uitzendingen de medewerkers meer tevreden en betrokken te krijgen. De organisatie had genoeg om trots op en tevreden over te zijn. Denk hierbij aan mooie klanten, opdrachten, resultaten en collega’s. Nu moest dit alleen veel meer met de eigen medewerkers worden gedeeld. Niet alleen met het kantoor personeel maar met al het personeel! Men had ook concrete plannen om dit met behulp van video content duidelijk te maken.

Project omschrijving Meijer Group

Bij de start van het project hebben we eerst een cloud CMS ingericht zodat alle schermen eenvoudig van content konden worden voorzien. De medewerkers die met het systeem moeten werken hebben een training gehad zodat ze alle mogelijkheden van het systeem kennen en dus optimaal met het systeem kunnen werken. Voor de locatie in Sint-Jacobiparochie hebben we een drie Evado players geleverd. De players zijn volledig voor geconfigureerd geleverd zodat ze eenvoudig door Meijer Group zelf konden worden gemonteerd. De eerste uitbereiding was een extra voor de locatie in Sint-Jacobiparochie.

Over Meijer Group

Meijer Handling Solutions is gespecialiseerd in de productie van logistieke supply chain-oplossingen, waaronder aanbouwdelen voor mobiele material handling-apparatuur en stand-alone systemen zoals laadoverdrachtstations en meer. Meijer Handling Solutions is ’s werelds grootste fabrikant van hydraulisch uitschuifbare heftruckvorken genaamd KOOI-REACHFORKS. De productiefaciliteit is onder hetzelfde dak ondergebracht als Meijer Metal, dat als hoofdleverancier van deze divisie dient.

Project details:

  • Klant: Meijer Group

  • Regio: Friesland

  • Aantal locaties: 1

  • Aantal schermen: 4

  • Oplossing: Narrowcasting

  • Toepassing: Interne communicatie

  • Opgeleverd: eerste oplevering Q1 2019.