Project omschrijving

Informatieschermen bij Tomra Collections in Nederland en België

De initiële vraag voor informatieschermen is in maart 2021 bij ons terecht gekomen.Het project heeft tijdelijk stilgelegen door corona en is weer opgepakt in november van 2021.Na een inventarisatiegesprek op kantoor in Apeldoorn en de presentatie van ons product aan IT, marketing en de directie is besloten om te investeren in informatieschermen en het Evado platform. Hierbij is besloten om het systeem in een keer voor 3 jaar volledig af te kopen, inclusief de cloud.

Functionele eisen narrowcasting systeem

 • Centraal als decentraal kunnen publiceren van content;
 • Verschillende rechten en rollen per gebruiker en daarbij horende content per locatie;
 • Makkelijk systeem in gebruik;
 • Toekomstgericht en innovatief systeem;
 • Mogelijkheden om ook te kunnen publiceren naar andere devices / applicaties;
 • Automatisch tonen van de verjaardagen;
 • Tonen van file informatie.
logo tomra

Interne communicatie verbeteren en bijdrage aan algemene branding Tomra

De afgelopen tijd is er veel geïnvesteerd in de professionele uitstraling van het kantoor. De narrowcasting schermen dienen grotendeels als communicatiemiddel voor het verbeteren van interne communicatie, maar dragen natuurlijk ook bij aan de algehele uitstraling en positionering van Tomra Systems. De schermen hangen op afdelingsniveau en tonen afdelingsspecifieke content, maar ook corporate content. Een aantal processen zijn o.a. geautomatiseerd, waaronder; het tonen van verjaardagen. Hiervoor is de verjaardag module afgenomen. Daarnaast wordt er o.a. ook file informatie getoond bij de receptie.

De afdeling marketing & communicatie is in de lead en zorgt voor de visuele content. Mede doordat verschillende afdelingen content plaatsen blijft het systeem actueel en relevant. Hierdoor wordt de betrokkenheid en informatievoorziening richting collega’s verbetert en dragen de informatie schermen bij aan effectievere communicatie.

Toen we opzoek waren naar een narrowcastingsysteem, hebben we een aantal partijen bekeken. Uiteindelijk hebben we voor TSS gekozen vanwege de vele uitbreidingsmogelijkheden. Zo sturen we vanuit Nederland ook een scherm in België aan en kunnen we later nog uitbreiden naar andere landen. Daarnaast wordt het ons met de vele keuzes uit modules makkelijk gemaakt om constant content te delen.

Los van de modules is het systeem sowieso erg eenvoudig te gebruiken. Het is een groot voordeel om te werken met verschillende soorten accounts waardoor we kunnen kiezen wie wat mag bewerken. Ook een groot compliment voor onze trainingsdocent John. Alles is geduldig en duidelijk uitgelegd waardoor we gelijk aan de slag konden.

Iris Kornmann, Marketing & Communication Coordinator - Tomra

Het project

Voor Tomra Collections Nederland en België hebben wij 7 narrowcasting players en professional displays geleverd. Deze displays kunnen op stand-by schakelen, wat als voordeel heeft dat de schermen op gezette tijden aan/uit gaan. Dit verhoogt de levensduur van de schermen. Daarnaast hebben wij een compleet CMS ingericht, voorzien van gebruikers met de juiste rechten en rollen en een standaard template set. Meerdere afdelingen zijn aangehaakt en zijn gebruikers van het systeem. De schermen hangen door het hele kantoor bij o.a. de receptie, HR/Sales, Logistiek, productie en in de kantine.

De verschillende gebruikers zijn getraind en hebben zowel de redactie als beheerdertraining gevolgd. IT beheert het systeem. Tomra heeft de narrowcasting schermen zelf gemonteerd. Het systeem draait volledig in de cloud, wat de beheersbaarheid en support vergemakkelijkt.

Over de klant

Tomra Collections biedt oplossingen voor een optimaal hergebruik van grondstoffen en is wereldwijd marktleider op het gebied van emballage-inname. De Tomra Group is gevestigd met haar hoofdkantoor in Noorwegen en is actief in 80 markten wereldwijd. Totaal zijn er ruim 2500 mensen werkzaam bij de Tomra Group.

Project details:

 • Klant: Tomra Collections

 • Regio: Apeldoorn & Ranst (België)

 • Aantal locaties: 2

 • Aantal schermen: 7

 • Oplossing: narrowcasting 

 • Toepassing: corporate communicatie, interne communicatie

 • Opgeleverd: Q1 2022