Project omschrijving

Interne communicatie via narrowcasting bij Aviateur banketbakkerijen

Aviateur heeft ons benaderd eind 2018 om te praten over de mogelijkheden van narrowcasting om de interne communicatie te verbeteren. Concreet ging het hierbij om het verkennen welke mogelijkheden narrowcasting biedt op dit vlak. Na diverse meetings is gekozen om op alle locaties van Aviateur narrowcasting in te gaan zetten. 

De wensen van de klant

De belangrijkste wens vanuit de klant was dat het systeem gebruikersvriendelijk moet zijn. Hiermee werd bedoeld dat verschillende soorten mensen in de organisatie met het systeem moesten kunnen werken. Bij voorkeur zonder enige vorm van voorkennis. Hiernaast was een wens om het systeem binnen het eigen netwerk te hebben draaien. Het Evado platform kan zowel in de Cloud als “on premise ” worden ingezet. In dit geval is er dus besloten om het op de eigen locatie te beheren en niet in de Cloud. 

De geboden narrowcastingoplossing bij Aviateur

TSS heeft een compleet narrowcasting project geleverd. Het gaat hierbij om een netwerk van in totaal zes locaties. Hiervoor zijn acht 49”schermen en een 65”scherm geleverd. Tevens is gekozen voor externe players die de content afspelen op de schermen. Aviateur heeft de beschikking over een eigen Evado CMS, Designer en players. TSS heeft in samenwerking de inrichting van het CMS verzorgt en de templates in de huisstijl van Aviateur geleverd. 

Tevens zijn er koppelingen met Nu.nl en buienradar gemaakt voor het leveren van nieuwsinformatie en het actuele weerbericht.  

Montage van schermen en players

TSS levert aan haar klanten totaalprojecten. Ook voor Aviateur is dat het geval geweest. Hier hoort vanzelfsprekend ook het monteren van de schermen en de players bij. Dit is dan ook volledig verzorgd door TSS. 

Narrowcasting, de ideale oplossing voor het verbeteren van interne communicatie

Het verbeteren van interne communicatie is een doel wat speelt bij veel organisaties. Steeds vaker wordt hierbij de oplossing gevonden in narrowcasting. De reden hiervoor is dat de informatie automatisch bij de ontvanger terecht komt. Hij of zij hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Hiernaast is de content ook visueel aantrekkelijk gemaakt. Dit zorgt voor een hoge attentiewaarde. 

Over Aviateur

Al vanaf begin jaren ‘30 biedt Aviateur Banketbakkerijen een breed assortiment koek en cake van hoge kwaliteit aan, dat op zes locaties in Nederland wordt geproduceerd voor de nationale en internationale markt. Per dag worden er maar liefst meer dan 6000.000 koekjes en cakejes geproduceerd.

Project details:

  • Klant: Aviateur

  • Regio: Amsterdam 

  • Aantal locaties: 6 

  • Aantal schermen: 9 

  • Toepassing: interne communicatie 

  • Opgeleverd: Q1 2019