Project omschrijving

Narrowcasting voor kantoorgebouw CBRE – De Oliphant Amsterdam

Doelstelling: Het leveren van een complete narrowcasting oplossing voor het gerenoveerde Oliphant gebouw.

Enige tijd geleden heeft de vastgoedorganisatie First Sponsor Group uit Singapore het kantoorgebouw De Oliphant in Amsterdam overgenomen. Omdat na de overname werd besloten om het gebouw compleet te gaan renoveren, is voor dit renovatie project CBRE ingeschakeld. Vervolgens heeft CBRE contact gezocht met TSS. De reden hiervoor was dat er al eerder een succesvolle samenwerking had plaatsgevonden. Voor de Mondriaan Toren, eveneens eigendom van First Sponsor Group, heeft TSS al eerder een compleet narrowcasting project opgeleverd.

De wensen van de klant

De wensen van de opdrachtgever waren duidelijk. Op de begane grond, in de lobby, moeten er informatie te zien zijn op schermen. Deze informatie zou moeten variëren van informatie omtrent het gebouw tot aan informatie over het openbaar vervoer. Dit laatste is belangrijk voor de vastgoed sector i.v.m. Breeam punten en certificering. In het bar- en horeca gedeelte moeten schermen komen die aangeven wat er op het menu staat. Hiernaast moesten er schermen komen bij de liften en tevens ook in de liften. Deze schermen hebben een gecombineerde functie. Ze geven namelijk aan welke bedrijven er op welke verdieping in het pand aanwezig zijn. Maar, ze verstrekken de bezoeker ook relevante bedrijfsinformatie, nieuws en weer en verkeersinformatie.

Narrowcasting, de ideale oplossing voor communicatie in kantoren

Om de wensen van de opdrachtgever zo goed mogelijk in te vullen, is gekozen voor het inzetten van narrowcasting. Narrowcasting technologie maakt het mogelijk om op elk scherm andere content te laten zien. Maar, het is ook mogelijk om op een deel van het scherm dezelfde informatie te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan algemeen nieuws in een tickertape. Kortom, de ideale oplossing voor interne communicatie op kantoor. Concreet zijn bij de Oliphant twaalf schermen ingezet. Zes schermen in het lobby en horeca deel en zes schermen bij de liften. Hierbij zijn bij de liften dan drie schermen aan de buitenzijde van de liften geplaatst en hangt in elke lift tevens een scherm.

Templates in de huisstijl van De Oliphant

De Evado narrowcasting oplossing van TSS bestaat uit drie onderdelen. Een Designer, een content management systeem en players. Met de Designer kunnen klanten zelf perfecte templates creëren. Voor de Oliphant is een complete set templates gemaakt in eigen huisstijl.

Narrowcasting in de Cloud

Ons systeem kan zowel “on premise” als in de Cloud worden ingezet. In het geval van De oliphant is gekozen voor de Cloud variant. Dit heeft als voordeel dat alle zorg rondom beheer en updates van de software bij TSS ligt. In het kader van complete ontzorging heeft TSS het CMS volledig ingericht voor CBRE. Dit houdt in dat er in het systeem diverse folders worden aangemaakt die perfect passen bij situatie van de klant. Denk bijvoorbeeld aan een folder ”Horeca” of “Liften” of “Lobby”. Ook zijn de gebruikers toegevoegd

Evado players, ultieme performance en stabiliteit

Er zijn in dit project twee sorten players ingezet. Voor het horeca en lobby gedeelte zijn aparte losse players ingezet. In de liften zelf zijn schermen ingezet met een ingebouwde player. Voor de laatste optie is gekozen vanwege de beperkte ruimte die inde liften aanwezig is.

Montage

TSS levert aan haar klanten totaalprojecten. Ook voor de Oliphant /CBRE is dat het geval geweest. Hier hoort vanzelfsprekend ook het monteren van de schermen en de players bij.

Over CBRE

Meerwaarde creëren voor uw vastgoed en huisvesting.

Dat is onze missie. We doen dit voor eigenaren, gebruikers en financiers van commercieel vastgoed. Als strategisch adviesbureau met experts op alle terreinen bieden wij u dé oplossing voor uw vraagstuk vanuit een integrale visie. U profiteert van onze gedegen marktkennis, internationale netwerk en schaalgrootte. Samenwerken op het gebied van vastgoed levert dan werkelijk toegevoegde waarde.

Zie ook: Narrowcasting in liften – een ander CBRE project van TSS

Project details:

  • Klant: CBRE 

  • Regio: Amsterdam 

  • Aantal locaties: 1 

  • Aantal schermen: 12 

  • Toepassing: interne communicatie / wayfinding 

  • Opgeleverd: Q4 2019