Project omschrijving

Lanceren van Centric TV zorgt voor verbetering  interne communicatie

Medio 2019 kwamen we vanuit TSS in gesprek met Centric. Een van de gespreksonderwerpen die hierbij ter sprake kwam was de interne communicatie bij Centric. Hoe was deze geregeld bij Centric en functioneerde dit allemaal naar wens. Hierbij kwam naar voren dat er vanuit het management periodiek een lange mail werd verstuurd naar de medewerkers. Hierin werd allerlei nieuws gedeeld omtrent hetgeen binnen Centric speelde.

Email communicatie schiet tekort

Het nadeel van deze methode was dat de mails vaak weinig gelezen werden. Of dat er pas veel later naar gekeken werd en dan was de inhoud in feite al oud nieuws geworden. Ook de methode werd al was ouderwets gezien. Ook werd er gebruik gemaakt van een intranet maar ook hier werd niet voldoende aandacht getrokken. Deze situatie leidde ertoe dat we de mogelijkheden hebben bekeken van het inzetten van digitale informatieschermen binnen Centric. Dit wordt ook wel narrowcasting of digital signage genoemd. Na diverse meetings en demonstraties besloot Centric te gaan samenwerken met TSS en kort hierop werd het project gestart.

Effectief communiceren over alle locaties

Het doel van het project was om Centric een systeem te bieden waarbij zij op meerdere van hun vestigingen konden communiceren via narrowcasting schermen. Via ons Evado platform is deze wens gerealiseerd en hebben we vanuit TSS een compleet project opgeleverd. Dit project bestond uit onderdelen als: software, player hardware, schermen, montage, configuratie, templates en training. De schermen zijn opgehangen op locaties binnen Centric waar regelmatig mensen vertoeven. Dit zijn bijvoorbeeld de pantry’s en de entrees van de locaties.

De bedoeling vanuit Centric is om het systeem internationaal uit te rollen waarbij lokaal gestart is. Begin 2020 draaien de locaties in Gouda (hoofdkantoor), IJsselstein, Deventer, Den Bosch, Son en Moordrecht al met diverse uitzendingen.

Cloud voor snelheid  en actualiteit

Centric heeft er voor gekozen om het CMS in de Cloud te laten draaien. Dit heeft als voordeel dat we vanuit TSS snel kunnen opstarten met een project. TSS heeft eigen Cloud platformen waardoor we niet afhankelijk zijn van de interne IT afdeling bij klanten. Bovendien is het Cloud CMS altijd voorzien van de laatste versies van de Evado software. Op deze manier profiteren klanten altijd van de laatste nieuwe features.

Over Centric

Centric is een organisatie van 4300 professionals en een EBIT van 24 miljoen euro, bij een omzet van 490 miljoen euro. Ze zijn actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Roemenië, Zweden en Zwitserland. Alleen al in Nederland bedient Centric ruim 3500 klanten, met meer dan 200 softwareoplossingen. Miljoenen gebruikers doen iedere dag hun werk met oplossingen van Centric.

Project details:

  • Klant: Centric

  • Regio: Nederland

  • Aantal locaties: 6

  • Aantal schermen: 20

  • Oplossing: Narrowcasting

  • Toepassing: Interne communicatie, externe communicatie.

  • Opgeleverd: Eerste oplevering Q4 2019, uitbreiding Q2 2020.