Project omschrijving

Internationaal multichannel communicatie project bij Krohne Group.

Wij zijn benaderd door Global IT van de Krohne Group (gevestigd in Frankrijk) met de vraag om de papieren borden en e-mails te vervangen voor een dynamischere manier van communicatie. Op basis van een opgesteld document voorzien van eisen is het gesprek opgestart. Het selectieproces bestond uit 5 internationale bedrijven, waar TSS en het Evado platform er 1 van was.

Tijdens de online demonstraties hebben wij gesproken met diverse interne stakeholders uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Uit de selectie van deze 5 bedrijven kwam het Evado platform er het beste uit. De prijs/kwaliteitsverhouding i.c.m. de gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid waar de doorslaggevende factoren.

Op basis van deze gesprekken is besloten om een proof of concept te gaan doen bij Krohne Frankrijk en Krohne Nederland. Deze is succesvol afgerond en zal  worden uitgebreid met schermen in de bovengenoemde landen.

Wensen & Eisen van Krohne Group.

De gestelde eisen hadden zowel een functioneel als technisch karakter, te weten;

 • Gemakkelijk systeem in gebruik en beheer;
 • Mogelijkheden om grote PowerPoint presentaties te kunnen importeren;
 • Single sign-on d.m.v. Active Directory per groep;
 • Autorisatie en workflow functionaliteit;
 • 1 CMS voor alle landen, met verschillende gebruikers per land en daar bijhorende rechten;
 • Productiedashboards en koppelingen met Sharepoint;
 • Design mogelijkheden per land.

Internationaal cloud platform met meerdere gebruikers per land.

De belangrijkste doelstelling van de narrowcasting schermen is het verbeteren van interne communicatie en hiermee de betrokkenheid te vergroten onder de medewerkers. De schermen hangen op strategische locaties verspreid over de panden. Het visualiseren van data uit de verschillende interne systemen zoals o.a. Sharepoint (intranet) moet ervoor zorgen dat informatie daadwerkelijk wordt gelezen.

De wisselwerking tussen beide systemen is een krachtige manier om medewerkers op meerdere plekken te bereiken. Er is bewust gekozen voor een cloud oplossing en 1 CMS voor de hele groep, omdat het beheer hierdoor overzichtelijker is en efficiënter qua support.

Het project

TSS heeft een CMS en standaard template set in de huisstijl van de Krohne Group opgeleverd.

Er zijn 2 players en 55” schermen van Philips geleverd voor Krohne Nederland. Krohne Frankrijk maakte al gebruik van schermen en hiervoor hebben wij 5 players geleverd. De players worden gebruikt in de kantines, lobby, bij de ingang van de medewerkers, koffiemachine en in de productiehal. Tot slot is er workflow en autorisatie flow gemaakt in het CMS, waarmee content gecontroleerd kan worden door een eindredacteur. Op het moment dat iemand een wijziging in een template wilt opslaan krijgt de eindredacteur een email. Voordat een playlist daadwerkelijk wordt gepubliceerd kan deze persoon een playlist goedkeuren of afkeuren.

Dit is belangrijk omdat het bedrijf internationaal actief is en vanuit communicatieperspectief eenduidig wil communiceren. Aansluitend heeft er heeft een redactie training plaatsgevonden en de cloud en service level zijn voor dit project voor meerdere jaren afgesloten.

“We choose Evado because of the easy management and the ease of use for our employees. Indeed, since we have deployed Evado, our IT department is no longer called with problems regarding narrowcasting 😊!” In short: Evado offers ease of use, and brings a good user experience”

Laurent Ladreyt – Global IT Infrastructure Services System Architect, Krohne Group
evado mobile

Multichannel communicatie met Evado xConnect

Tijdens de demonstraties heeft TSS ook haar Evado xConnect product laten zien. xConnect is een extra module binnen het Evado platform die het mogelijk maakt om content/informatie te sturen naar smartphones, tablets en websites. Hiernaast is het ook mogelijk om berichten te sturen naar Microsoft Teams & Outlook.

De content die naar deze kanalen gaat kan dezelfde zijn als op de narrowcasting schermen. Echter, het is natuurlijk ook mogelijk om compleet nieuwe nieuwskanalen te maken. Krohne gaat starten met xConnect in Nederland en Frankrijk.

Uitbreiding 2021:

Na de succesvolle implementatie in Frankrijk en Nederland heeft het hoofdkantoor in Duisburg ook besloten om te starten met narrowcasting. Er zal gestart worden met een pilot van 3 schermen. In Duitsland worden de schermen vooral gebruikt voor het tonen van KPI dashboards. Kort na de uitbreiding in Duitsland heeft Krohne Engeland ook besloten om te starten met schermen in de productieomgeving. Alle landen maken gebruik van 1 centraal systeem.

Over de klant 

Krohne is een wereldwijd toonaangevende fabrikant en leverancier van complete meetoplossingen voor de industriële procesinstrumentatie. De diensten worden o.a. gebruik in de; olie & gas, chemie & petrochemie, voedsel & drank, energie, mijnbouw en maritieme sector. Hiermee biedt Krohne een compleet productportfolio, branche specifieke systeemoplossingen en aanvullende diensten voor instrumentatieprojecten van elke omvang.

Narrowcasting Krohne Group Productiehal
Narrowcasting Krohne Group Wachtkamer

Project details:

 • Klant: Krohne Group

 • Regio: Frankrijk, Nederland, Engeland en Duitsland

 • Aantal locaties: 4

 • Aantal schermen: 25 + Evado xConnect

 • Oplossing:  Narrowcasting, Dashboarding

 • Toepassing: Interne communicatie, externe communicatie, productie communicatie

 • Opgeleverd: Eerste oplevering Q4 2020