Project omschrijving

Bezoekers communicatie via digitale schermen bij SnowWorld

Doelstelling: Via narrowcasting en broadcasting verbetering aanbrengen in de communicatie richting bezoekers van Snowworld.

Er zijn in Nederland natuurlijk geen bergen waar we in de wintermaanden heerlijk vanaf kunnen skiën of snowboarden. Maar gelukkig hebben we wel SnowWorld! SnowWorld is een organisatie waar “beleving” de meest belangrijke factor is. Als je naar binnen loopt waan je je in één van de bekende skigebieden en het aanbod van activiteiten is over de afgelopen jaren alleen maar verder uitgebreid. Naast het skiën en snowboarden kun je er klimmen, ice karten, indoor sky-diven, glow in the dark golven en heerlijk eten.

Met het succes, inmiddels ruim 3 miljoen bezoekers per jaar, ontstond ook de wens om naast de beleving meer en gevarieerder te kunnen communiceren doormiddel van digital signage.

Beleving, informeren en activeren van bezoekers via narrowcasting & broadcasting

Dit is het punt geweest dat wij het gesprek zijn aangegaan over de mogelijkheden van ons Evado narrowcasting platform. Op diverse plekken hingen al schermen en deze waren aangesloten op een intern Coax netwerk. Bij SnowWorld had men dan ook de wens om deze te kunnen hergebruiken. Met onze kennis en ervaring vanuit onze broadcast projecten was het voor ons geen probleem om een aangepaste player te kunnen leveren waarmee dit mogelijk was. Zowel in Zoetermeer als in Landgraaf worden inmiddels per locatie dan ook ongeveer 20 schermen vanuit 1 player aangestuurd.

TSS Evado Snowworld Digital Signage
TSS Evado Snowworld Narrowcasting Content

Horeca & Receptie

Daarnaast was het de wens om verder te kunnen uitbreiden met schermen bij o.a. de receptie en de horeca. Qua content was het de bedoeling dat de schermen moeten kunnen worden ingezet om sfeerbeelden te laten zien, bezoekers te informeren en natuurlijk aanbiedingen te kunnen tonen. Kom je om te skiën maar kan je nog wel een lesje gebruiken? Heb je na het skiën trek gekregen of wil je lekker even après-skiën? Of heb je naast skien ook interesse in één van de andere activiteiten?

Via de aangesloten schermen heeft SnowWorld de mogelijkheid om aanbiedingen en beelden van de activiteiten of de horeca te laten zien. Hiermee leveren ze een bijdrage aan de upsell richting bezoekers en klanten van de diverse locaties.

Project omschrijving SnowWorld

Bij de start van het project hebben we eerst een cloud CMS ingericht zodat alle schermen eenvoudig van content kunnen worden voorzien. Daarnaast hebben we een Designer licentie geleverd. Hiermee kunnen templates worden gemaakt en dus geheel zelfstandig de complete look and feel worden beheerd. De medewerkers die met het systeem moeten werken hebben een training gehad zodat ze alle mogelijkheden van het systeem kennen en dus optimaal met het systeem kunnen werken.

Voor de locatie in Zoetermeer hebben we een broadcast player geleverd waarmee de 20 schermen binnen het bestaande coax netwerk kunnen worden aangestuurd. Ook hebben we vier extra schermen en players geleverd die door SnowWorld zelf zijn opgehangen bij de kassa’s.

TSS Evado Snowworld Narrowcasting template design

Uitbreidingen

De eerste uitbereiding was een extra broadcast player voor de locatie in Landgraaf. Ook hier lag reeds bestaand coax netwerk met 20 schermen. Door de player op dit netwerk aan te sluiten kunnen ook deze schermen vanuit Evado van content worden voorzien.

De tweede uitbreiding ging om drie extra schermen en players voor de horeca in Zoetermeer en ook deze zijn weer door SnowWorld zelf gemonteerd.

De derde en vierde uitbereiding waren voor de locatie in Landgraaf waar vijf players zijn geleverd voor bestaande schermen bij de kassa’s en één player voor bij een bestaand scherm bij de horeca.

SnowWorld is een zeer dynamische omgeving en tevreden over de mogelijkheden van het systeem en de geboden ondersteuning. Gesprekken over verdere uitbereiding staan dan ook binnenkort gepland.

Over SnowWorld

SnowWorld is het grootste indoor wintersportdorp van Europa en heeft maar liefst 5 vestigingen in Nederland en 1 in Duitsland. We zijn te vinden in Amsterdam, Zoetermeer, Landgraaf, Rucphen, Terneuzen en Neuss. Jaarlijks komen ruim 3 miljoen bezoekers om gebruik te maken van één van de vele faciliteiten. Onze medewerkers zijn op alle locaties medeverantwoordelijk voor de ultieme beleving. Ze zorgen ervoor dat de gasten van a tot z geheel verzorgd en begeleid worden.

Project details:

  • Klant: SnowWorld

  • Regio: Den Haag en Maastricht

  • Aantal locaties: 2

  • Aantal schermen: 2 Broadcast players voor aansturing 40 schermen, 13 narrowcasting players en 13 schermen

  • Oplossing: Narrowcasting en digital signage

  • Toepassing: Branding, advertising, event communicatie

  • Opgeleverd: Eerste oplevering Q3 2016 en diverse uitbereidingen gedurende 2016 en 2017