Project omschrijving

TSS levert invulling voor brede communicatie behoefte bij Xpert Data

Begin 2020 is Xpert Data verhuist naar een mooie nieuwe locatie. Dit nieuwe pand bood alle mogelijkheden om de grote toekomstambities waar te gaan maken. In de nieuwe locatie is er een grotere opslagruimte voor producten waardoor de levertijden omlaag kunnen. Daarnaast bied het pand ook alle ruimte om de rol als reseller en kennispartner nog meer vorm te geven.

Op de derde verdieping is er ruimte gecreëerd voor een Experience room, een auditorium en een restaurant. Het doel is dan ook dat het pand gebruikt zal worden door collega’s, voor klantsessies, partnersessies, trainingen en andere kennisevenementen. Al deze doelgroepen moeten bij binnenkomst en aanwezigheid worden geïnformeerd. Daarvoor was men op zoek naar een veelzijdig en gebruiksvriendelijke oplossing om met behulp van standaard schermen en touch schermen hier invulling aan te kunnen geven.

Duidelijke communicatiedoelen en technische wensen

Voor Xpert Data waren veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid en uiteraard en betrouwbare leverancier de meest belangrijke factoren. Men had al flink wat online research gedaan en één van de wensen was dat het te kiezen software platform niet in de Cloud maar on-premise moest komen te staan. Hierdoor vallen nogal wat oplossingen in de markt af.

Een tweede wens was dat het platform ook de mogelijkheid moest hebben om naast de narrowcasting schermen ook touch schermen aan te kunnen sturen. Het idee was om in de Experience ruimte namelijk twee touch schermen op te hangen. Op deze schermen moet een uitzending draaien maar daarnaast moet een gebruiker ook mogelijkheid hebben om naar informatie pagina’s, filmpjes en handleidingen te gaan van de producten die daar staan uitgestald.

IP Camera & Streaming koppelingen

Als laatste moet het software platform en de leverancier, in ons geval natuurlijk ook de fabrikant, de mogelijkheid en ondersteuning bieden bij het realiseren van koppelingen met diverse systemen. Expert Data levert o.a. IP-camera en streaming producten die men graag gekoppeld wil hebben. Los van al de bovenstaande wensen was het ook belangrijk dat de software een gemakkelijke interface heeft.

Inrichting Experience room

Ook over de communicatie doelstellingen en de vertaling naar de locatie was goed nagedacht. Bij de entree, de gang op de derde verdieping en in het restaurant moesten schermen komen voor algemene informatie richting medewerkers. Wanneer er evenementen of trainingen voor klanten of partners worden gegeven kan dit worden geswitcht naar een combinatie van branding, bewegwijzering en informatie. In de Experience ruimte moeten twee touch schermen komen voor productinformatie en één standaard scherm voor algemene informatie.

Als laatste komen er twee schermen op de eigen kantoorvloer voor interne communicatie, dashboards van KPI’s en koppelingen met eigen systemen van Xpert Data zoals een IP-camera stream.

Nadat men ervan overtuigd was dat TSS met het Evado platform op alle vragen een oplossing kan bieden is de samenwerking beklonken.

Project omschrijving Xpert Data

Nadat we tot overeenkomst zijn gekomen bleek dat er binnen twee weken al een testevenement gepland stond. Samen hebben we gekeken of het haalbaar was om voor het evenement al te kunnen opleveren. Om dit te kunnen halen hebben we in eerste instantie een Cloud dienst opgezet. Hierdoor konden we vanuit TSS sneller een configuratie opzetten en ook het design van templates en zelfs de aangeleverde content klaarzetten.

De schermen voor bij de entree, de gang op derde verdieping en het restaurant zijn met spoed geleverd. Ook de players zijn met spoed geconfigureerd en daarna op locatie geleverd en gemonteerd. Bij de entree is het scherm met behulp van een plafondbeugel en de andere twee schermen met een vlakke muurbeugel. Alles wat netjes op tijd afgerond waardoor we een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de beleving rond het event.

Evado training

Na het event hebben we de medewerkers getraind zodat ze optimaal en effectief gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden van het platform. Niet alleen van het Evado CMS maar ook van de Designer waarmee zelfstandig templates kunnen worden gemaakt. Gezamenlijk hebben we een opzet gemaakt voor de touch dienst die op de touch schermen in de Experience ruimte draait. Als laatste hebben we die totale dienst verplaatst van de tijdelijke Cloud naar de definitieve on-premise servers.

Over Xpert Data

Xpert Data levert sinds 1996 datacommunicatie- en netwerkproducten van hoogwaardige kwaliteit in de Benelux. Vanuit onze vestigingen in Hengelo (Nederland) en Leuven (België) leveren wij onze producten aan partners in de ICT en installatiebranche.

Project details:

  • Klant: Xpert Data

  • Regio: Hengelo

  • Aantal locaties: 1

  • Aantal schermen: 8

  • Oplossing:  Narrowcasting & Touch/Interactieve schermen

  • Toepassing: Branding, interne communicatie, externe communicatie, Sales, informeren

  • Opgeleverd: Eerste oplevering Q3 2020