In samenwerking met Q-lite, Europese fabrikant van LED-schermen gevestigd met haar kantoor in Baarle-Nassau hebben wij een mooi gezamenlijk project opgeleverd bij Van Schie. Achter het schuine raamwerk van Van Schie is een transparante LED oplossing van 17m2 geplaatst.

Wat is een transparant LED scherm?

Een transparant LED-scherm is een soort display dat de eigenschap heeft om doorzichtig te zijn. Het bestaat uit een reeks kleine LED-lampjes die zijn geïntegreerd in een transparant substraat, zoals glas of kunststof. Het resultaat is een scherm dat beelden kan weergeven en tegelijkertijd doorzichtig blijft, waardoor het mogelijk is om de content op het scherm te zien terwijl men ook door het scherm heen kan kijken.

Het transparante LED-scherm maakt gebruik van een speciale technologie waarbij de LED’s zo zijn ontworpen dat ze alleen licht uitstralen in één richting. Wanneer het scherm wordt ingeschakeld, lichten de LED’s op en vormen ze de gewenste afbeeldingen of video’s. Omdat de LED’s alleen in één richting licht uitstralen, is het mogelijk om de content op het scherm te zien zonder dat het volledig doorschijnend wordt.

LED aansturing vanuit Evado

Deze sturen wij op een volledige op maat gemaakte resolutie (637 x 313) aan vanuit het Evado platform. Doordat het LED-scherm een bijzondere vorm en afmeting heeft, is er een speciale template ontwikkeld. Hierbinnen is deze vorm door een masker zichtbaar gemaakt, zodat de medewerkers van Van Schie eenvoudig de content kunnen plaatsen.

Narrowcasting schermen voor interne communicatie

Naast de aansturing van het transparante LED-scherm, hebben wij ook op het kantoor de schermen in de kantine en receptie voorzien van een narrowcasting oplossing.

Het LED-scherm is een echte eyecatcher op de drukke doorgaande weg en draagt bij aan de algehele branding en het visitekaartje van Van Schie. Het narrowcasting scherm bij de receptie dient als extern communicatiemiddel, de informatieschermen in de kantines dragen bij aan de verbetering van interne communicatie.

Over Van Schie

Van Schie is een Nederlands bedrijf gevestigd in Mijdrecht. Het bedrijf Van Schie is gespecialiseerd in infrastructuur en grondverzet. Ze zijn actief in verschillende sectoren, zoals wegenbouw, waterbouw, milieu, transport en verhuur van machines.

Van Schie biedt een breed scala aan diensten, waaronder grondverzet, sloopwerkzaamheden, rioleringswerkzaamheden, bestrating, baggerwerkzaamheden, groenvoorziening en transport. Ze voeren projecten uit voor zowel particuliere klanten als grote zakelijke opdrachtgevers, waaronder overheden en bouwbedrijven.

TSS breidt partnernetwerk uit met Backstage AV
Van Schie LED
Van Schie transparante LED en narrowcasting